Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,5 (15x)
29. 8. 2023
Švestkový závin
Apetit
Švestkový závin
Apetit


Snadné
< 75 min
4,5 (15x)

Rychlý švestkový závin je jako stvořený pro poslední prázdninové dny. Pokud si chcete při přípravě závinu usnadnit práci, kupte dobré listové těsto. Z tvarohového těsta, které jsme použili my, jsou švestkové záviny první den křupavé, druhý den vláčné a chuti náplně krásně propojené.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Na těsto

Na náplň a k podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2348 kcal
  • Bílkoviny 58.5 g
  • Sacharidy 200.5 g
  • Tuky 137.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/9

Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Sakrajda

Sakrajda: Staročeský perníkový závin s náplní z povidel a ořechů. Budete se držet tradice, nebo vyzkoušíte marcipán jako Mirka van Gils?

Recept na tradiční staročeskou sakrajdu zažívá nečekaný comeback. Objevuje se v nabídkách regionálních pekáren a vrací se i do domácích kuchyní. Získává si srdce milovníků cukroví díky svému šťavnatému středu, bohaté náplni a dokonalé chuti perníkového koření. Na rozdíl od klasických perníčků sakrajda nepotřebuje zdobení, aby vypadala lákavě. Přitom si zachovává všechny vlastnosti, které od vánočního cukroví očekáváme: dlouhou trvanlivost, okouzlující vůni a lahodnou chuť.