Lívance na slano vás naprosto dostanou!
Suroviny
brokolice
500
g
na růžičky
olivový olej panenský
citronová štáva
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr
350
g
čerstvý měkký sýr
smetana ke šlehání
100
ml
vejce
1
ks
žloutek
1
ks
mouka pšeničná hladká
3
PL
zarovnané
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
muškátový oříšek
1
špetka
česnek
2
stroužky
drcený
1Uvařte brokolici na páře. Dejte si stranou 150g nejhezčích růžiček a promíchejte je s 1 lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a špetkou soli. Zbylou brokolici rozmixujte a promíchejte se 150g sýra rozetřeného s několika lžícemi smetany na konzistenci lučiny, vejcem, žloutkem, moukou, kypřicím práškem a muškátovým oříškem. Osolte a opepřete.
2V pánvi nebo lívanečníku rozehřejte olej a opékejte větší lžíce těsta rozetřené na lívance po obou stranách dozlatova.
3Zbylých 200g čerstvého sýra utřete se zbylou smetanou a česnekem, osolte, opepřete. Podávejte s lívanci a odloženými růžičkami brokolice.