Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 10 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 75 g
Tuky 147 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance na slano vás naprosto dostanou! 

Suroviny

brokolice 500 g
na růžičky
olivový olej panenský
citronová štáva 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr 350 g
čerstvý měkký sýr
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
zarovnané
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
česnek 2 stroužky
drcený

1Uvařte brokolici na páře. Dejte si stranou 150g nejhezčích růžiček a promíchejte je s 1 lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a špetkou soli. Zbylou brokolici rozmixujte a promíchejte se 150g sýra rozetřeného s několika lžícemi smetany na konzistenci lučiny, vejcem, žloutkem, moukou, kypřicím práškem a muškátovým oříškem. Osolte a opepřete.

2V pánvi nebo lívanečníku rozehřejte olej a opékejte větší lžíce těsta rozetřené na lívance po obou stranách dozlatova.

3Zbylých 200g čerstvého sýra utřete se zbylou smetanou a česnekem, osolte, opepřete. Podávejte s lívanci a odloženými růžičkami brokolice. 

Čerstvý měkký sýr

Čerstvý měkký sýr

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit