Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 10 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 91 g
Cukr 75 g
Tuky 147 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lívance na slano vás naprosto dostanou! 

Suroviny

brokolice 500 g
na růžičky
olivový olej panenský
citronová štáva 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr 350 g
čerstvý měkký sýr
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
zarovnané
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
česnek 2 stroužky
drcený

1Uvařte brokolici na páře. Dejte si stranou 150g nejhezčích růžiček a promíchejte je s 1 lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a špetkou soli. Zbylou brokolici rozmixujte a promíchejte se 150g sýra rozetřeného s několika lžícemi smetany na konzistenci lučiny, vejcem, žloutkem, moukou, kypřicím práškem a muškátovým oříškem. Osolte a opepřete.

2V pánvi nebo lívanečníku rozehřejte olej a opékejte větší lžíce těsta rozetřené na lívance po obou stranách dozlatova.

3Zbylých 200g čerstvého sýra utřete se zbylou smetanou a česnekem, osolte, opepřete. Podávejte s lívanci a odloženými růžičkami brokolice. 

Čerstvý měkký sýr

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit