Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2342 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 56 g
Tuky 156 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle slaný dort je nejlepší hned upečení! Uvidíte, jak se po něm zapráší... 

Suroviny

hrášek 100 g
čerstvý nebo mražený, povolený
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
cibule červená 2 ks
nakrájená na plátky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno, bílá a zelená část zvlášť
vinný ocet bílý 2 PL
třtinový cukr 1 PL
panýr 500 g
měkký, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu, nebo ricotty
vejce 2 ks
parmazán 80 g
strouhaný
rukola
k podávání
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Hrášek poduste krátce na másle a osolte. Na oleji opečte červenou cibuli a pak krátce bílou část jarní cibulky. Přidejte ocet a cukr a míchejte ještě minutu, až zkaramelizuje.

2 V míse promíchejte panýr, vejce, parmazán, osolte, opepřete a zlehka vmíchejte karamelizované cibule, podušený hrášek a zelenou část jarní cibulky.

3 Vyložte dortovou formu o průměru 19cm pečicím papírem a naplňte ji sýrovou směsí. Zakryjte alobalem. Pečte zhruba 55 minut, až se dort trochu odlepí od okrajů a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá, a 10 minut ve vypnuté troubě. Podávejte teplý nebo studený, ozdobený rukolou s bagetou. Výborně chutná hned po upečení, ještě teplý, ale dá se jíst i zastudena. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit