Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2342 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 56 g
Tuky 156 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle slaný dort je nejlepší hned upečení! Uvidíte, jak se po něm zapráší... 

Suroviny

hrášek 100 g
čerstvý nebo mražený, povolený
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
nakrájená na plátky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno, bílá a zelená část zvlášť
vinný ocet bílý 2 PL
třtinový cukr 1 PL
panýr 500 g
měkký, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu, nebo ricotty
vejce 2 ks
strouhaný
k podávání
bageta
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Hrášek poduste krátce na másle a osolte. Na oleji opečte červenou cibuli a pak krátce bílou část jarní cibulky. Přidejte ocet a cukr a míchejte ještě minutu, až zkaramelizuje.

2

V míse promíchejte panýr, vejce, parmazán, osolte, opepřete a zlehka vmíchejte karamelizované cibule, podušený hrášek a zelenou část jarní cibulky.

3

Vyložte dortovou formu o průměru 19cm pečicím papírem a naplňte ji sýrovou směsí. Zakryjte alobalem. Pečte zhruba 55 minut, až se dort trochu odlepí od okrajů a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá, a 10 minut ve vypnuté troubě. Podávejte teplý nebo studený, ozdobený rukolou s bagetou. Výborně chutná hned po upečení, ještě teplý, ale dá se jíst i zastudena.

[[nid:30328]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín