Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2342 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 56 g
Tuky 156 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle slaný dort je nejlepší hned upečení! Uvidíte, jak se po něm zapráší... 

Suroviny

hrášek 100 g
čerstvý nebo mražený, povolený
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
cibule červená 2 ks
nakrájená na plátky
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno, bílá a zelená část zvlášť
vinný ocet bílý 2 PL
třtinový cukr 1 PL
panýr 500 g
měkký, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu, nebo ricotty
vejce 2 ks
parmazán 80 g
strouhaný
rukola
k podávání
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Hrášek poduste krátce na másle a osolte. Na oleji opečte červenou cibuli a pak krátce bílou část jarní cibulky. Přidejte ocet a cukr a míchejte ještě minutu, až zkaramelizuje.

2 V míse promíchejte panýr, vejce, parmazán, osolte, opepřete a zlehka vmíchejte karamelizované cibule, podušený hrášek a zelenou část jarní cibulky.

3 Vyložte dortovou formu o průměru 19cm pečicím papírem a naplňte ji sýrovou směsí. Zakryjte alobalem. Pečte zhruba 55 minut, až se dort trochu odlepí od okrajů a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá, a 10 minut ve vypnuté troubě. Podávejte teplý nebo studený, ozdobený rukolou s bagetou. Výborně chutná hned po upečení, ještě teplý, ale dá se jíst i zastudena. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit