Snadná lahůdka, se kterou si vychutnáte každé sportovní utkání.
Suroviny
anglická slanina
80
g
máslo
100
g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
1
stroužek
sýr ementál
100
g
strouhaný
bageta
1
ks
pepř růžový
na ozdobení, lze vynechat
Na dip
zakysaná smetana
150
g
pažitka
1
svazek
nasekaná
Postup
1
Plátky slaniny opražte nasucho v nepřilnavé pánvi po obou stranách dočervena a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a pak nakrájejte nadrobno.
2
Máslo utřete se špetkou soli a česnekem. Opepřete a vmíchejte připravenou slaninu. (Lze připravit až den předem.)
3
Troubu předehřejte na 220 °C. Bagetu podélně rozpulte a řezné strany potřete připraveným máslem. Posypte sýrem, rozkrájejte šikmo na dílky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut dozlatova.
4
Mezitím smíchejte zakysanou smetanu a pažitku a osolte. Dipem doplňte hotové tousty a posypte je růžovým pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )