Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 67 g
Tuky 170 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadná lahůdka, se kterou si vychutnáte každé sportovní utkání. 

Suroviny

anglická slanina 80 g
máslo 100 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
ementál 100 g
strouhaný
bageta 1 ks
pepř růžový
na ozdobení, lze vynechat
Na dip
zakysaná smetana 150 g
pažitka 1 svazek
nasekaná

1 Plátky slaniny opražte nasucho v nepřilnavé pánvi po obou stranách dočervena a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a pak nakrájejte nadrobno.

2 Máslo utřete se špetkou soli a česnekem. Opepřete a vmíchejte připravenou slaninu. (Lze připravit až den předem.)

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Bagetu podélně rozpulte a řezné strany potřete připraveným máslem. Posypte sýrem, rozkrájejte šikmo na dílky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut dozlatova.

4 Mezitím smíchejte zakysanou smetanu a pažitku a osolte. Dipem doplňte hotové tousty a posypte je růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit