Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 67 g
Tuky 170 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná lahůdka, se kterou si vychutnáte každé sportovní utkání. 

Suroviny

máslo 100 g
změklé
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
strouhaný
bageta 1 ks
pepř růžový
na ozdobení, lze vynechat
Na dip
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Plátky slaniny opražte nasucho v nepřilnavé pánvi po obou stranách dočervena a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a pak nakrájejte nadrobno.

2

Máslo utřete se špetkou soli a česnekem. Opepřete a vmíchejte připravenou slaninu. (Lze připravit až den předem.)

3

Troubu předehřejte na 220 °C. Bagetu podélně rozpulte a řezné strany potřete připraveným máslem. Posypte sýrem, rozkrájejte šikmo na dílky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut dozlatova.

4

Mezitím smíchejte zakysanou smetanu a pažitku a osolte. Dipem doplňte hotové tousty a posypte je růžovým pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...