Sýrovo-kukuřičné bochánky

Sýrovo-kukuřičné bochánky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut 20 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3484 kcal
Bílkoviny 297 g
Cukr 205 g
Tuky 160 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sýrové muffiny s kukuřicí a slaninou jsou skvělé k snídani, když se chystáte na celodenní výlet, i jako jídlo na cestu.

Suroviny

slanina 4 plátky
překrájená na proužky
mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
polenta 30 g
sůl mořská
vejce 3 ks
podmáslí 250 ml
pažitka 2 PL
sekaná
čedar 180 g
strouhaný
kukuřice 1
sterilovaná, okapaná

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem, hoďte na ni slaninu a škvařte ji 3–4 minuty tak, aby byla krásně křupavá.

Mouku, prášek do pečiva, polentu a sůl dejte do větší mísy a promíchejte. V jiné míse spojte vajíčka, podmáslí a pažitku a pak vlijte k sypké směsi. Přidejte sýr, kukuřici a slaninu a dokonale spojte. Těsto pak vždy po dvou lžičkách plňte do formy na muffiny nebo do malých koláčových formiček. Pečte 15 minut nebo dokud ulpívá těsto na špejli. Nechte vychladit a servírujte k bramboračce.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit