Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrovo-olivové piknikové muffiny
Sýrovo-olivové piknikové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrovo-olivové piknikové muffiny

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 6 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 92 g
Tuky 77 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny jsou přímo stvořené pro pikniky. Dobře se přenášejí, na jejich konzumaci nepotřebujete žádné nádobí a papírový košíček jednoduše vyhodíte do koše. Sladké muffiny jsou osvědčená klasika, ale vezměte s sebou na setkání s přáteli i slané, třeba tyto sýrové s olivami. Uvidíte, že své příznivce si získají velmi rychle a z piknikového koše zmizí rychlostí blesku!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 špetka
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
italské bylinky 1 ČL
nebo jiná sušená bylinková kořenicí směs (na pizzu, na ryby...)
mléko 60 ml
asi 2 dost vrchovaté lžíce
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
+ na potření
česnek 1 stroužek
drcený
cca 14 oliv, vypeckovaných a nakrájených na kolečka
bílý, nastrouhaný najemno
rozdrobený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a šestidůlkovou formu na muffiny vyložte silikonovými nebo papírovými košíčky, popřípadě jen dobře vymažte tukem. Můžete také nachystat košíčky přímo na plech.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř a sušené bylinky. V jiné míse prošlehejte mléko, jogurt, vejce, olej a česnek. Vlijte k suché směsi, přidejte olivy (část si odložte na ozdobení) a oba sýry. Promíchejte, ale nepřemíchejte. 

3

Těstem naplňte připravené důlky či košíčky (budou dost plné). Ozdobte odloženými kolečky oliv. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, aby muffiny vyběhly a zezlátly a špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá. Chcete-li mít muffiny obzvlášť zlatavé, potřete je po 18 minutách pečení trochou olivového oleje a vraťte do trouby dopéct. Nechte vychladnout na mřížce a zabalte s sebou (pokud je nikam neberete, jsou dobré i ještě vlažné, ale hůře se oddělují od košíčků). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...