0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrovo-olivové piknikové muffiny

Sýrovo-olivové piknikové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrovo-olivové piknikové muffiny

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 6 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 92 g
Tuky 77 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny jsou přímo stvořené pro pikniky. Dobře se přenášejí, na jejich konzumaci nepotřebujete žádné nádobí a papírový košíček jednoduše vyhodíte do koše. Sladké muffiny jsou osvědčená klasika, ale vezměte s sebou na setkání s přáteli i slané, třeba tyto sýrové s olivami. Uvidíte, že své příznivce si získají velmi rychle a z piknikového koše zmizí rychlostí blesku!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 špetka
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý
italské bylinky 1 ČL
nebo jiná sušená bylinková kořenicí směs (na pizzu, na ryby...)
mléko 60 ml
jogurt bílý 60 ml
asi 2 dost vrchovaté lžíce
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
+ na potření
česnek 1 stroužek
drcený
olivy zelené 70 g
cca 14 oliv, vypeckovaných a nakrájených na kolečka
čedar 50 g
bílý, nastrouhaný najemno
sýr feta 30 g
rozdrobený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a šestidůlkovou formu na muffiny vyložte silikonovými nebo papírovými košíčky, popřípadě jen dobře vymažte tukem. Můžete také nachystat košíčky přímo na plech.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř a sušené bylinky. V jiné míse prošlehejte mléko, jogurt, vejce, olej a česnek. Vlijte k suché směsi, přidejte olivy (část si odložte na ozdobení) a oba sýry. Promíchejte, ale nepřemíchejte. 

3

Těstem naplňte připravené důlky či košíčky (budou dost plné). Ozdobte odloženými kolečky oliv. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, aby muffiny vyběhly a zezlátly a špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá. Chcete-li mít muffiny obzvlášť zlatavé, potřete je po 18 minutách pečení trochou olivového oleje a vraťte do trouby dopéct. Nechte vychladnout na mřížce a zabalte s sebou (pokud je nikam neberete, jsou dobré i ještě vlažné, ale hůře se oddělují od košíčků). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit