Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrovo-olivové piknikové muffiny
Sýrovo-olivové piknikové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrovo-olivové piknikové muffiny

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 6 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 92 g
Tuky 77 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny jsou přímo stvořené pro pikniky. Dobře se přenášejí, na jejich konzumaci nepotřebujete žádné nádobí a papírový košíček jednoduše vyhodíte do koše. Sladké muffiny jsou osvědčená klasika, ale vezměte s sebou na setkání s přáteli i slané, třeba tyto sýrové s olivami. Uvidíte, že své příznivce si získají velmi rychle a z piknikového koše zmizí rychlostí blesku!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 špetka
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
italské bylinky 1 ČL
nebo jiná sušená bylinková kořenicí směs (na pizzu, na ryby...)
mléko 60 ml
asi 2 dost vrchovaté lžíce
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
+ na potření
česnek 1 stroužek
drcený
cca 14 oliv, vypeckovaných a nakrájených na kolečka
bílý, nastrouhaný najemno
rozdrobený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a šestidůlkovou formu na muffiny vyložte silikonovými nebo papírovými košíčky, popřípadě jen dobře vymažte tukem. Můžete také nachystat košíčky přímo na plech.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř a sušené bylinky. V jiné míse prošlehejte mléko, jogurt, vejce, olej a česnek. Vlijte k suché směsi, přidejte olivy (část si odložte na ozdobení) a oba sýry. Promíchejte, ale nepřemíchejte. 

3

Těstem naplňte připravené důlky či košíčky (budou dost plné). Ozdobte odloženými kolečky oliv. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, aby muffiny vyběhly a zezlátly a špejle zapíchnutá do středu vyšla čistá. Chcete-li mít muffiny obzvlášť zlatavé, potřete je po 18 minutách pečení trochou olivového oleje a vraťte do trouby dopéct. Nechte vychladnout na mřížce a zabalte s sebou (pokud je nikam neberete, jsou dobré i ještě vlažné, ale hůře se oddělují od košíčků). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč