3.8 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1087 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 188 g
Tuky 9 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle dobrotu je potřeba sníst hned. Garantujeme, že to nebude problém.

Suroviny

kokosový krém 50 g
jogurt řeckého typu 500 g
lze nahradit polotučným tvarohem
moučkový cukr 85 g
vanilkový extrakt 1 ČL
kiwi 2 ks
ananas 400 g
konzerva krájeného

1 Kokosový krém dejte do rendlíku nebo misky, přilijte k němu 50 ml vroucí vody a důkladně ho promíchejte. Nechte vychladnout. V míse spojte jogurt či tvaroh s cukrem a vanilkovým extraktem. Přimíchejte kokosovou směs a dejte chladit.

2 Oloupejte kiwi a nakrájejte ho na kostičky. Sceďte ananas, pokrájejte ho a smíchejte s kiwi. Ovoce rozdělte spolu s vychlazeným krémem do sklenic a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Kokosový krém (coconut cream) je mnohem hustší než kokosové mléko, a má tedy intenzivnější chuť. Koupíte ho v supermarketech v koutcích mezinárodní kuchyně nebo v obchodech s asijskými potravinami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit