Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Taquitos s trhaným vepřovým
Taquitos s trhaným vepřovým
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Taquitos s trhaným vepřovým

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10012 kcal
Bílkoviny 606 g
Sacharidy 746 g
Tuky 480 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než pořádně naducaná tortilla plná trhaného vepřového je už jen zapečená tortilla plná kořeněného trhaného vepřového, které se jen rozplývá, a roztékajícího se sýra. A už jsme zmínili dip z majonézy a zakysané smetany? Ten k taquitos nesmí chybět!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
pomerančový džus 100 ml
nebo cider či pivo
limetová šťáva 2 PL
nakrájená nadrobno
Na kořenicí směs
rostlinný olej 2 PL
sójová omáčka 1 PL
třtinový cukr muscovado tmavý ¼ hrnku
římský kmín 1 PL
mletý
oregano 2 ČL
sušené
chilli sušené 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
paprika mletá uzená ½ ČL
pepř ½ ČL
Na dokončení
nebo pomazánkové
čedar 1,5 hrnku
strouhaný, nebo jiný výrazný sýr, strouhaný
nakrájená nadrobno, nebo tabasco, nebo jiná pálivá omáčka
Na dip
majonéza ¼ hrnku
limetová šťáva
dle chuti
tzatziki koření 1 ČL
lze nahradit směsí sušeného česneku, cibule a kopru)

Postup

1

V misce smíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Maso v ní obalte a pořádně ji do něj vetřete. Maso opečte na oleji ze všech stran, podlijte džusem, limetovou šťávou, přidejte bobkové listy, cibuli a dejte péct: do pomalého hrnce na low na 8–10 hodin nebo zakryté do trouby vyhřáté na 150°C na 3–4 hodiny (nebo teplotu snižte a pečte déle). Hotové maso se rozpadá a jde vidličkou dobře trhat. Natrhejte ho a promíchejte s výpekem.

2

Na dokončení promíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, bbq omáčku, asi 3 hrnky masa a sýr. Přidejte chilli nebo dochuťte pálivou omáčkou. Rozdělte do tortill, zarolujte, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 220°C cca 20 minut.

3

Na dip smíchejte v misce všechny ingredience. Podávejte ho spolu se zbylou bbq omáčkou k taquitos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín