Lepší než pořádně naducaná tortilla plná trhaného vepřového je už jen zapečená tortilla plná kořeněného trhaného vepřového, které se jen rozplývá, a roztékajícího se sýra. A už jsme zmínili dip z majonézy a zakysané smetany? Ten k taquitos nesmí chybět!
Suroviny
Postup
V misce smíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Maso v ní obalte a pořádně ji do něj vetřete. Maso opečte na oleji ze všech stran, podlijte džusem, limetovou šťávou, přidejte bobkové listy, cibuli a dejte péct: do pomalého hrnce na low na 8–10 hodin nebo zakryté do trouby vyhřáté na 150°C na 3–4 hodiny (nebo teplotu snižte a pečte déle). Hotové maso se rozpadá a jde vidličkou dobře trhat. Natrhejte ho a promíchejte s výpekem.
Na dokončení promíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, bbq omáčku, asi 3 hrnky masa a sýr. Přidejte chilli nebo dochuťte pálivou omáčkou. Rozdělte do tortill, zarolujte, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 220°C cca 20 minut.
Na dip smíchejte v misce všechny ingredience. Podávejte ho spolu se zbylou bbq omáčkou k taquitos.