Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Taquitos s trhaným vepřovým
Taquitos s trhaným vepřovým
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Taquitos s trhaným vepřovým

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10012 kcal
Bílkoviny 606 g
Sacharidy 746 g
Tuky 480 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než pořádně naducaná tortilla plná trhaného vepřového je už jen zapečená tortilla plná kořeněného trhaného vepřového, které se jen rozplývá, a roztékajícího se sýra. A už jsme zmínili dip z majonézy a zakysané smetany? Ten k taquitos nesmí chybět!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
pomerančový džus 100 ml
nebo cider či pivo
limetová šťáva 2 PL
nakrájená nadrobno
Na kořenicí směs
rostlinný olej 2 PL
sójová omáčka 1 PL
třtinový cukr muscovado tmavý ¼ hrnku
římský kmín 1 PL
mletý
oregano 2 ČL
sušené
chilli sušené 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
paprika mletá uzená ½ ČL
pepř ½ ČL
Na dokončení
nebo pomazánkové
čedar 1,5 hrnku
strouhaný, nebo jiný výrazný sýr, strouhaný
nakrájená nadrobno, nebo tabasco, nebo jiná pálivá omáčka
Na dip
majonéza ¼ hrnku
limetová šťáva
dle chuti
tzatziki koření 1 ČL
lze nahradit směsí sušeného česneku, cibule a kopru)

Postup

1

V misce smíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Maso v ní obalte a pořádně ji do něj vetřete. Maso opečte na oleji ze všech stran, podlijte džusem, limetovou šťávou, přidejte bobkové listy, cibuli a dejte péct: do pomalého hrnce na low na 8–10 hodin nebo zakryté do trouby vyhřáté na 150°C na 3–4 hodiny (nebo teplotu snižte a pečte déle). Hotové maso se rozpadá a jde vidličkou dobře trhat. Natrhejte ho a promíchejte s výpekem.

2

Na dokončení promíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, bbq omáčku, asi 3 hrnky masa a sýr. Přidejte chilli nebo dochuťte pálivou omáčkou. Rozdělte do tortill, zarolujte, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 220°C cca 20 minut.

3

Na dip smíchejte v misce všechny ingredience. Podávejte ho spolu se zbylou bbq omáčkou k taquitos.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč