0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3184 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 332 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Consommé (neboli silný vývar) je ochuceno výrazným pyré ze zeleniny a masa.

Suroviny

kůže vepřová
malý kousek
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
cibule 1 ks
menší kus, nahrubo
kližka 200 g
na 1 cm kostky
oháňka 200 g
na několik dílů
petrželka snítky
bobkový list 1 ks
tymián snítka
sůl
Na nočky
mléko 500 ml
máslo 40 g
další na promaštění
mouka pšeničná hrubá 240 g
vejce 1 ks
hobliny k podávání
Na rajské velouté
máslo 2 PL
cibule ½ ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatová passata - pyré 100 g

1 Vepřovou kůži povařte 10 minut v troše vody, nechte vychladnout a kůží vytřete hrnec. Přidejte zeleninu, kližku a oháňku, zalijte 1,5 l studené vody a dejte vařit. Pak přidejte petrželku, bobkový list a tymián, osolte, přiklopte a na mírném ohni vařte zhruba 3–4 hodiny tak, aby maso změklo natolik, že z něj půjde udělat kaše.

2 Přeceďte a vývar dejte stranou. Maso a zeleninu rozdrťte a propasírujte přes jemné síto. Vzniklou kaši uschovejte.

3 Na noky dejte do rendlíku mléko, máslo, špetku soli a přiveďte k varu. Vsypte mouku a míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku. Vypněte, a až těsto částečně zchladne, vmíchejte do něj vejce. Lžící vykrajujte nočky a vařte je asi 4 minuty v odloženém vroucím vývaru. Pak je vylovte, nechte okapat a zamíchejte do nich trochu másla. Uchovejte horké.

4 Na rajské velouté rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu, až mouka zpění a zesvětlá. Vmíchejte rajčatové pyré a zalijte 1 l vývaru z masa a noků. Rozšlehejte.

5 Do velouté přidejte kaši z masa a zeleniny a za občasného míchání vařte asi 30 minut, případně zřeďte dalším vývarem. Krém nalijte do talířů, doprostřed rozdělte nočky a ozdobte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč