0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3184 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 332 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Consommé (neboli silný vývar) je ochuceno výrazným pyré ze zeleniny a masa.

Suroviny

kůže vepřová
malý kousek
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
cibule 1 ks
menší kus, nahrubo
kližka 200 g
na 1 cm kostky
oháňka 200 g
na několik dílů
petrželka snítky
bobkový list 1 ks
tymián snítka
sůl
Na nočky
mléko 500 ml
máslo 40 g
další na promaštění
mouka pšeničná hrubá 240 g
vejce 1 ks
parmazán
hobliny k podávání
Na rajské velouté
máslo 2 PL
cibule ½ ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatová passata - pyré 100 g

1 Vepřovou kůži povařte 10 minut v troše vody, nechte vychladnout a kůží vytřete hrnec. Přidejte zeleninu, kližku a oháňku, zalijte 1,5 l studené vody a dejte vařit. Pak přidejte petrželku, bobkový list a tymián, osolte, přiklopte a na mírném ohni vařte zhruba 3–4 hodiny tak, aby maso změklo natolik, že z něj půjde udělat kaše.

2 Přeceďte a vývar dejte stranou. Maso a zeleninu rozdrťte a propasírujte přes jemné síto. Vzniklou kaši uschovejte.

3 Na noky dejte do rendlíku mléko, máslo, špetku soli a přiveďte k varu. Vsypte mouku a míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku. Vypněte, a až těsto částečně zchladne, vmíchejte do něj vejce. Lžící vykrajujte nočky a vařte je asi 4 minuty v odloženém vroucím vývaru. Pak je vylovte, nechte okapat a zamíchejte do nich trochu másla. Uchovejte horké.

4 Na rajské velouté rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu, až mouka zpění a zesvětlá. Vmíchejte rajčatové pyré a zalijte 1 l vývaru z masa a noků. Rozšlehejte.

5 Do velouté přidejte kaši z masa a zeleniny a za občasného míchání vařte asi 30 minut, případně zřeďte dalším vývarem. Krém nalijte do talířů, doprostřed rozdělte nočky a ozdobte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč