Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky
Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3184 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 332 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Consommé (neboli silný vývar) je ochuceno výrazným pyré ze zeleniny a masa.

Suroviny

malý kousek
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
menší kus, nahrubo
kližka 200 g
na 1 cm kostky
na několik dílů
petrželka snítky
tymián snítka
sůl
Na nočky
mléko 500 ml
další na promaštění
mouka pšeničná hrubá 240 g
vejce 1 ks
hobliny k podávání
Na rajské velouté
cibule ½ ks
nadrobno
rajčatová passata - pyré 100 g

Postup

1

Vepřovou kůži povařte 10 minut v troše vody, nechte vychladnout a kůží vytřete hrnec. Přidejte zeleninu, kližku a oháňku, zalijte 1,5 l studené vody a dejte vařit. Pak přidejte petrželku, bobkový list a tymián, osolte, přiklopte a na mírném ohni vařte zhruba 3–4 hodiny tak, aby maso změklo natolik, že z něj půjde udělat kaše.

2

Přeceďte a vývar dejte stranou. Maso a zeleninu rozdrťte a propasírujte přes jemné síto. Vzniklou kaši uschovejte.

3

Na noky dejte do rendlíku mléko, máslo, špetku soli a přiveďte k varu. Vsypte mouku a míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku. Vypněte, a až těsto částečně zchladne, vmíchejte do něj vejce. Lžící vykrajujte nočky a vařte je asi 4 minuty v odloženém vroucím vývaru. Pak je vylovte, nechte okapat a zamíchejte do nich trochu másla. Uchovejte horké.

4

Na rajské velouté rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Zaprašte moukou a míchejte další minutu, až mouka zpění a zesvětlá. Vmíchejte rajčatové pyré a zalijte 1 l vývaru z masa a noků. Rozšlehejte.

5

Do velouté přidejte kaši z masa a zeleniny a za občasného míchání vařte asi 30 minut, případně zřeďte dalším vývarem. Krém nalijte do talířů, doprostřed rozdělte nočky a ozdobte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...