Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina s bílou čokoládou

Terina s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s bílou čokoládou

3.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7297 kcal
Bílkoviny 849 g
Sacharidy 356 g
Tuky 279 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.

Suroviny

želatina 6 plátků
rostlinný olej
na potření fólie
lučina, philadelphia
rozpuštěná
maliny 170 g
malinový džem 5 PL
sušenky 85 g
oblíbené
jahody 200 g
borůvky 1 hrst
na ozdobení

1 Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.

2 Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.

3 Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.

4 Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.

5 Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč