Terina s bílou čokoládou

Terina s bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7288 kcal
Bílkoviny 849 g
Sacharidy 354 g
Tuky 279 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.

Suroviny

želatina 6 plátků
smetana ke šlehání 300 ml
rostlinný olej
na potření fólie
krémový sýr 400 g
lučina, philadelphia
moučkový cukr 2 PL
nemusí být
bílá čokoláda 300 g
rozpuštěná
maliny 170 g
malinový džem 5 PL
sušenky 85 g
oblíbené
jahody 200 g
drobné
borůvky hrst
na ozdobení

1 Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.

2 Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.

3 Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.

4 Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.

5 Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit