Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina s bílou čokoládou
Terina s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s bílou čokoládou

3.9/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7297 kcal
Bílkoviny 849 g
Sacharidy 356 g
Tuky 279 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.

Suroviny

želatina 6 plátků
rostlinný olej
na potření fólie
lučina, philadelphia
rozpuštěná
maliny 170 g
malinový džem 5 PL
sušenky 85 g
oblíbené
jahody 200 g
borůvky 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.

2

Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.

3

Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.

4

Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.

5

Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín