0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina s bílou čokoládou

Terina s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina s bílou čokoládou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7297 kcal
Bílkoviny 849 g
Sacharidy 356 g
Tuky 279 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.

Suroviny

želatina 6 plátků
smetana ke šlehání 300 ml
rostlinný olej
na potření fólie
krémový sýr 400 g
lučina, philadelphia
moučkový cukr 2 PL
bílá čokoláda 300 g
rozpuštěná
maliny 170 g
malinový džem 5 PL
sušenky 85 g
oblíbené
jahody 200 g
borůvky 1 hrst
na ozdobení

1 Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.

2 Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.

3 Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.

4 Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.

5 Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit