Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.
Suroviny
Postup
Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.
Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.
Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.
Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.
Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.