0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 58
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 43 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 9 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rzchlý oběd nebo večeře? Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou, kterou budou milovat malí i velcí strávníci.

Suroviny

cibule 1 ks
menší kus
kuřecí prsa
dle počtu strávníků
česnek
smetana
sýr s modrou plísní
(či jiný sýr,dle oblíbenosti kuchaře-ale nivu doporučuji)
olej
sůl
pepř
muškátový oříšek
těstoviny

Postup

1

Těstoviny dáme do vroucí osolené vody s kapkou oleje podle druhu a oblibě na 7 - 12 minut (doporučuji Penne).

2

Než se nám voda začne vařit, najemno nakrájíme cibuli, maso a česnek.

3

Přiměřeně rozpálíme dostatečně velkou pánev, dáme cibulku, necháme zesklovatět, přidáme maso, které důkladně opečeme, až získá lehce hnědou barvu.

4

Poté přilijeme smetanu, krátce ji povaříme, přidáme nastrouhanou nivu či podobný plísňový sýr, necháme úplně rozpustit.

5

Přidáme česnek, osolíme, opepříme a na úplný závěr postrouháme muškátovým oříškem.

6

To už ale sundáváme těstoviny z plotny, sléváme vodu, necháme minutku odpočinout a poté krásně vonící směs na pánvi nalejeme do těstovin, zamícháme a podáváme.

Za vyzkoušení stojí dobrý tip. Den předem nakrájené maso naložíme do vajíčka s trochou sójové omáčky. Poté je kuřecí krásně křehké.

Autor: petr.lendel

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit