0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 67
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 43 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 9 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rzchlý oběd nebo večeře? Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou, kterou budou milovat malí i velcí strávníci.

Suroviny

cibule 1 ks
menší kus
dle počtu strávníků
česnek
(či jiný sýr,dle oblíbenosti kuchaře-ale nivu doporučuji)
olej
sůl
pepř
muškátový oříšek
těstoviny

Postup

1

Těstoviny dáme do vroucí osolené vody s kapkou oleje podle druhu a oblibě na 7 - 12 minut (doporučuji Penne).

2

Než se nám voda začne vařit, najemno nakrájíme cibuli, maso a česnek.

3

Přiměřeně rozpálíme dostatečně velkou pánev, dáme cibulku, necháme zesklovatět, přidáme maso, které důkladně opečeme, až získá lehce hnědou barvu.

4

Poté přilijeme smetanu, krátce ji povaříme, přidáme nastrouhanou nivu či podobný plísňový sýr, necháme úplně rozpustit.

5

Přidáme česnek, osolíme, opepříme a na úplný závěr postrouháme muškátovým oříškem.

6

To už ale sundáváme těstoviny z plotny, sléváme vodu, necháme minutku odpočinout a poté krásně vonící směs na pánvi nalejeme do těstovin, zamícháme a podáváme.

Za vyzkoušení stojí dobrý tip. Den předem nakrájené maso naložíme do vajíčka s trochou sójové omáčky. Poté je kuřecí krásně křehké.

Autor: petr.lendel

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč