Rychlý oběd nebo večeře? Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou.
Suroviny
Postup
Těstoviny podle vlastní volby (doporučuji Penne) vsypeme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a vaříme podle návodu na obalu asi 7–12 minut.
Než se uvaří těstoviny, najemno nakrájíme cibuli, česnek a maso.
Na středním ohni rozpálíme dostatečně velkou pánev, vlijeme trochu oleje, dáme cibulku, necháme zesklovatět, přidáme maso, které důkladně opečeme, až získá lehce hnědou barvu.
Poté přilijeme smetanu, krátce ji povaříme, přidáme nastrouhanou nivu či podobný sýr s modrou plísní a necháme ho úplně rozpustit.
Přidáme česnek, osolíme, opepříme a na úplný závěr postrouháme muškátovým oříškem.
To už ale sundáváme těstoviny z plotny, sléváme vodu, těstoviny necháme minutku odpočinout a poté je vsypeme do pánve k omáčce, dobře promícháme a podáváme.
MŮJ TIP
Den předem nakrájené maso naložíme do vajíčka s trochou sójové omáčky. Poté je kuřecí krásně křehké.
Ilustrační fotografie: Unsplash.com