Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Spojením dvou oblíbených hitů - masových kuliček a ratatouille - vznikne absolutně dokonalá večeře!

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Těstoviny

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 malé cukety, nakrájené na kostky
    • 1 červená paprika, na kostičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400g konzerva třešňových rajčátek
    • 1 lžíce chilli džemu (lze nahradit sladkou chilli omáčkou)
    • 400g špaget
    • strouhaný parmazán k podávání

    NA MASOVÉ KULIČKY (cca 24ks)

    • 50g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
    • 60ml mléka
    • 250g mletého hovězího masa
    • 250g mletého vepřového masa
    • 1 vejce
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • špetka sušeného oregana
    • 1–2 lžíce nasekané petrželky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete. Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.

2 Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku. Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a pro- míchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.

NĚCO NAVÍC

V rámci zjednodušení můžete použít i kupované mražené masové kuličky (např. v Ikea jsou k dostání za 179Kč/1kg).

 

Oběd na další den

Chléb pita s masovými kuličkami

1 Připravte o polovinu více masových kuliček (nebo rovnou jednou tolik, zbytek můžete zamrazit) a upečte je na plechu spolu s ostatními. Pak je naplňte do kapes z chleba pita spolu s nakrájenou salátovou okurkou a natrhaným ledovým salátem či další zeleninou podle chuti. Dip připravte ze 150g bílého jogurtu, 1 drceného stroužku česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje a lžíce nasekaného kopru nebo máty. Přenášejte dip odděleně, aby nerozmáčel chleba. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marocké ragú s kuskusem

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Zeleninová polévka se sýrovými tousty

REKLAMA

Přidat komentář