Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Přestože je rukola u nás známá především jako salátové lupení, dá se z ní udělat i dobré pesto!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 máslová dýně, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na cca 2cm kousky (asi 600 g po očištění)
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř
    • 320 g těstovin (například větších mušlí)
    • 2 hrsti rukoly
    • hobliny parmazánu a nasekané opražené vlašské ořechy na posypání

    NA RUKOLOVÉ PESTO

    • 80–100 g rukolových listů, zbavených tuhých stonků
    • 50 g vlašských ořechů
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
    • cca 100 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 3–4 vrchovaté lžíce najemno
    • nastrouhaného parmazánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Plech (nebo dva) vyložte pečicím papírem. Nakrájenou dýni promíchejte s olivovým olejem, rozprostřete ji na plech (nebo podle potřeby na dva), podle chuti osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte cca 40 minut doměkka a tak, aby kousky na okrajích zhnědly.

2 Mezitím zpracujte v sekáčku na potraviny nebo v robotu se sekacím nástavcem uvedené suroviny na pesto až po citronovou šťávu na konzistenci, která vám vyhovuje. Nakonec vmíchejte parmazán a podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Potom je sceďte, nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte upečenou dýni, vmíchejte tolik pesta, aby byly dýně i těstoviny příjemně obalené, ale neplavaly (zbylé pesto lze uchovat pár dnů v lednici nebo zamrazit), a lístky rukoly. Podávejte s parmazánem a ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Smetanová čočka se špenátem

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Jedeme na zelenou

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Přidat komentář