Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem
Lívance s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné Na 6 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 963 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 172 g
Tuky 5 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party nebo jídlo na druhý den.

Suroviny

voda 500 ml
vlažná
droždí sušené 1 ČL
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
do pečiva
petrželka 1 hrst
nasekané
kopr 1 hrst
nasekané (nemusí být)
velké
olej
na vytření pánve
K podávání
pepř barevný
čerstvě mletý

Postup

1

Do robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru dejte vodu, droždí a cukr, krátce promíchejte a nechte stát 5 minut, aby se na hladině utvořila pěna. Pak vsypte sůl, kypřicí prášek, bylinky, špenát, mouku a rozmixujte dohladka. Nechte stát při pokojové teplotě (nebo dejte přes noc do chladničky), aby těsto zdvojnásobilo objem a objevily se v něm bublinky.

2

Na středním ohni rozehřejte velkou pánev a potřete nebo poprašte ji tenkou vrstvou oleje. Nalijte do ní vždy cca 250 ml (hrnek) těsta a rozlijte ho po pánvi. Opékejte, aby placka zespodu zezlátla až zhnědla a začala křupavět a navrchu ztuhla. Neobracejte. Upečenou placku vždy přesuňte na talíř a podávejte obloženou rukolou, sýrem a uzeným lososem, ozdobenou koprem a pepřem. Takto pokračujte do spotřebování těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...