Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Na 6 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 919 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 168 g
Tuky 5 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party nebo jídlo na druhý den.

Suroviny

500 ml
vlažná voda
1 ČL
sušené droždí
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
do pečiva
1 hrst
lístky petrželky nasekané
kopr 1 hrst
nasekané (nemusí být)
baby špenát 6 hrst
velké
mouka pšeničná hladká 230 g
olej
na vytření pánve
K podávání
rukola
krémový sýr
uzený losos
kopr
pepř barevný
čerstvě mletý

Do robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru dejte vodu, droždí a cukr, krátce promíchejte a nechte stát 5 minut, aby se na hladině utvořila pěna. Pak vsypte sůl, kypřicí prášek, bylinky, špenát, mouku a rozmixujte dohladka. Nechte stát při pokojové teplotě (nebo dejte přes noc do chladničky), aby těsto zdvojnásobilo objem a objevily se v něm bublinky.

2 Na středním ohni rozehřejte velkou pánev a potřete nebo poprašte ji tenkou vrstvou oleje. Nalijte do ní vždy cca 250 ml (hrnek) těsta a rozlijte ho po pánvi. Opékejte, aby placka zespodu zezlátla až zhnědla a začala křupavět a navrchu ztuhla. Neobracejte. Upečenou placku vždy přesuňte na talíř a podávejte obloženou rukolou, sýrem a uzeným lososem, ozdobenou koprem a pepřem. Takto pokračujte do spotřebování těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit