0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Lívance s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Na 6 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 919 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 168 g
Tuky 5 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party nebo jídlo na druhý den.

Suroviny

500 ml
vlažná voda
1 ČL
sušené droždí
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
do pečiva
1 hrst
lístky petrželky nasekané
kopr 1 hrst
nasekané (nemusí být)
baby špenát 6 hrst
velké
mouka pšeničná hladká 230 g
olej
na vytření pánve
K podávání
rukola
krémový sýr
uzený losos
kopr
pepř barevný
čerstvě mletý

Do robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru dejte vodu, droždí a cukr, krátce promíchejte a nechte stát 5 minut, aby se na hladině utvořila pěna. Pak vsypte sůl, kypřicí prášek, bylinky, špenát, mouku a rozmixujte dohladka. Nechte stát při pokojové teplotě (nebo dejte přes noc do chladničky), aby těsto zdvojnásobilo objem a objevily se v něm bublinky.

2 Na středním ohni rozehřejte velkou pánev a potřete nebo poprašte ji tenkou vrstvou oleje. Nalijte do ní vždy cca 250 ml (hrnek) těsta a rozlijte ho po pánvi. Opékejte, aby placka zespodu zezlátla až zhnědla a začala křupavět a navrchu ztuhla. Neobracejte. Upečenou placku vždy přesuňte na talíř a podávejte obloženou rukolou, sýrem a uzeným lososem, ozdobenou koprem a pepřem. Takto pokračujte do spotřebování těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit