Tiramisu je skvělý dezert, který potěší při každé příležitosti a nikoho neurazí. Je ideální na léto, ale vychutnáte si ho za každého počasí. Pravé tiramisu vyžaduje naprosto čerstvá vajíčka. Dezert s velmi podobnou chutí však lze vytvořit i bez použití vajec. Hledáte recept na jednoduché tiramisu z mascarpone bez vajec? Tak tady jeden je!
Suroviny
Postup
Uvařte silnou kávu a nechte dobře vychladnout.
Z mascarpone a cukru vyšlehejte hustý krém. Přidejte do něj amaretto (podle chuti). Dejte hlavně pozor, aby nebyl ve finále moc řídký.
Piškoty namáčejte krátce do kávy a naskládejte do nádoby. Na vrstvu piškotů dejte část krému a pokračujete stejným postupem v dalších dvou až třech vrstvách.
Zakončete vrstvou krému a dobře posypte kvalitním kakaem.
Připravené tiramusu dejte do lednice minimálně na 24 hodin, ideální na dva dny, aby se chutě dokonale spojily.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com