Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Toastovy chlebík bez miesenia

Toastovy chlebík bez miesenia

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

zakysaná smetana 380 g
mléko 380 g
med 2 PL
mouka pšeničná hladká 375 g
mouka pšeničná polohrubá 375 g
vejce 1 ks
velké
sůl 15 g
sůl 15 g
droždí čerstvé 2 g
máslo
na vymazání

1. Rozmiešajte mlieko a smotanu s čerstvým droždím a medom, presejte do misy múku a soľ a         premiešajte aby nič v mise neostalo suché inak sa vytvoria hrudky.

2. Cesto prikryjte  a nechajte 10-12 hodín v izbovej teplote kysnúť.

3. Vyklopte cesto na dobre pomúčenú dosku a vložte do podlhovastej formy, ktorá je dobre              vymazaná maslom. Nechajte kysnúť pokiaľ cesto nevykysne cca 2 cm nad formu. To trvá            asi2-3 hod

4. Rozohrejte trúbu na 250°C, chleba do nej vložte a rychle zaparte,( nalejte nahorúci plech asi         150ml vody) Po desiatich minutach znižte teplotu na 220°C a vyberte plech  s vodou po ďaľších 10 minutách znížte na 200°C  Celkom pečte asi 65 min. Potom bochník  vyklopte a nechajte vychladnuť na mriežke. Skladujte v čistej utierke.

Autor: bibibeno

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit