Toastovy chlebík bez miesenia

Toastovy chlebík bez miesenia

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 1
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

zakysaná smetana 380 g
mléko 380 g
med 2 PL
mouka pšeničná hladká 375 g
mouka pšeničná polohrubá 375 g
vejce 1 ks
velké
sůl 15 g
sůl 15 g
droždí čerstvé 2 g
máslo
na vymazání

1. Rozmiešajte mlieko a smotanu s čerstvým droždím a medom, presejte do misy múku a soľ a         premiešajte aby nič v mise neostalo suché inak sa vytvoria hrudky.

2. Cesto prikryjte  a nechajte 10-12 hodín v izbovej teplote kysnúť.

3. Vyklopte cesto na dobre pomúčenú dosku a vložte do podlhovastej formy, ktorá je dobre              vymazaná maslom. Nechajte kysnúť pokiaľ cesto nevykysne cca 2 cm nad formu. To trvá            asi2-3 hod

4. Rozohrejte trúbu na 250°C, chleba do nej vložte a rychle zaparte,( nalejte nahorúci plech asi         150ml vody) Po desiatich minutach znižte teplotu na 220°C a vyberte plech  s vodou po ďaľších 10 minutách znížte na 200°C  Celkom pečte asi 65 min. Potom bochník  vyklopte a nechajte vychladnuť na mriežke. Skladujte v čistej utierke.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit