1. Rozmiešajte mlieko a smotanu s čerstvým droždím a medom, presejte do misy múku a soľ a premiešajte aby nič v mise neostalo suché inak sa vytvoria hrudky.
2. Cesto prikryjte a nechajte 10-12 hodín v izbovej teplote kysnúť.
3. Vyklopte cesto na dobre pomúčenú dosku a vložte do podlhovastej formy, ktorá je dobre vymazaná maslom. Nechajte kysnúť pokiaľ cesto nevykysne cca 2 cm nad formu. To trvá asi2-3 hod
4. Rozohrejte trúbu na 250°C, chleba do nej vložte a rychle zaparte,( nalejte nahorúci plech asi 150ml vody) Po desiatich minutach znižte teplotu na 220°C a vyberte plech s vodou po ďaľších 10 minutách znížte na 200°C Celkom pečte asi 65 min. Potom bochník vyklopte a nechajte vychladnuť na mriežke. Skladujte v čistej utierke.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 3669 kcal
- Bílkoviny 125 g
- Sacharidy 580 g
- Tuky 88 g