Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2309 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 207 g
Tuky 104 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaplesají nad ním nejen vegetariáni. Náplň se hodí nejen do sendviče, ale také na přípravu chuťovek k pivu a vínu.

Suroviny

housky 4 ks
lze nahradit i dalamánkem k nebo bagetkou
krémový sýr 250 g
čerstvý, (philadelphia, lučina)
sýr s modrou plísní 80 g
vlašské ořechy 25 g
nadrobno
pistácie 50 g
nadrobno
celer 1
sůl
pepř mletý
hroznové víno hrst
přepůlené

1 Oba sýry utřete dohladka. Přidejte vlašské ořechy i pistácie a najemno nakrájený řapíkatý celer. Náplň nechte alespoň hodinu odležet, aby se chutě propojily.

2 Připravenou směsí naplňte pečivo, které můžete ještě proložit listy řapíkatého celeru a ozdobit kuličkami vína.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit