Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2424 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 33 g
Tuky 165 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V okolí francouzské Nice mají báječný sendvič s názvem pan bagnat. My jsme se jím inspirovali.

Suroviny

benátský, velká focaccia nebo jiný chléb italského typu
olivový olej 4 PL
plus na pokapání bagety
česnek 3 stroužky
drcený
petrželka hrst
hladkolistá
kapary 1 PL
ančovičky (konzerva) 3 filety
sůl
pepř mletý
čerstvý
na proužky
rajče 500 g
masitá
na plátky
vejce 4 ks
natvrdo, přepůlená

Postup

1

Rozkrojte podélně chleba a mírně vydlabejte; hrst drobků uschovejte. Drobky pak nahrubo rozmixujte s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. V míse směs promíchejte s paprikou, rajčaty, cibulí, olivami, opepřete a případně osolte (pozor, sardelky jsou dost slané).

2

Chleba zevnitř pokapejte olejem a naneste na něj polovinu směsi. Poklaďte vejci a zakryjte zbylou zeleninou. Přiklopte druhou půlkou chleba, přimáčkněte a zabalte do potravinářské fólie. Zatěžkejte (třeba žehličkou či tácem s konzervami) a nechte v chladu rozležet 10 hodin či přes noc. Před podáváním nakrájejte na dílky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...