4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2424 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 33 g
Tuky 165 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V okolí francouzské Nice mají báječný sendvič s názvem pan bagnat. My jsme se jím inspirovali.

Suroviny

chleba bílý 1 ks
benátský, velká focaccia nebo jiný chléb italského typu
olivový olej 4 PL
plus na pokapání bagety
česnek 3 stroužky
drcený
petrželka hrst
hladkolistá
kapary 1 PL
ančovičky (konzerva) 3 filety
sůl
pepř mletý
čerstvý
paprika žlutá 1 ks
na proužky
rajčata 500 g
masitá
cibule červená 0.5 ks
na plátky
olivy černé 2 hrsti
vejce 4 ks
natvrdo, přepůlená

1 Rozkrojte podélně chleba a mírně vydlabejte; hrst drobků uschovejte. Drobky pak nahrubo rozmixujte s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. V míse směs promíchejte s paprikou, rajčaty, cibulí, olivami, opepřete a případně osolte (pozor, sardelky jsou dost slané).

2 Chleba zevnitř pokapejte olejem a naneste na něj polovinu směsi. Poklaďte vejci a zakryjte zbylou zeleninou. Přiklopte druhou půlkou chleba, přimáčkněte a zabalte do potravinářské fólie. Zatěžkejte (třeba žehličkou či tácem s konzervami) a nechte v chladu rozležet 10 hodin či přes noc. Před podáváním nakrájejte na dílky.

 

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit