V okolí francouzské Nice mají báječný sendvič s názvem pan bagnat. My jsme se jím inspirovali.
Suroviny
chleba bílý
1
ks
benátský, velká focaccia nebo jiný chléb italského typu
olivový olej
4
PL
plus na pokapání bagety
česnek
3
stroužky
drcený
petrželka
hrst
hladkolistá
kapary
1
PL
ančovičky (konzerva)
3
filety
sůl
pepř mletý
čerstvý
paprika žlutá
1
ks
na proužky
rajče
500
g
masitá
cibule červená
½
ks
na plátky
olivy černé
2
hrsti
vejce
4
ks
natvrdo, přepůlená
Postup
1
Rozkrojte podélně chleba a mírně vydlabejte; hrst drobků uschovejte. Drobky pak nahrubo rozmixujte s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. V míse směs promíchejte s paprikou, rajčaty, cibulí, olivami, opepřete a případně osolte (pozor, sardelky jsou dost slané).
2
Chleba zevnitř pokapejte olejem a naneste na něj polovinu směsi. Poklaďte vejci a zakryjte zbylou zeleninou. Přiklopte druhou půlkou chleba, přimáčkněte a zabalte do potravinářské fólie. Zatěžkejte (třeba žehličkou či tácem s konzervami) a nechte v chladu rozležet 10 hodin či přes noc. Před podáváním nakrájejte na dílky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů )
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )