Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 92 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vyzkoušejte recept na nejlepší nakládaný hermelín na světě v roce 2008.

Suroviny

sýr s bílou plísní 2 ks
švestky 150 g
sušené
česnek 2
sůl
rozmarýn 1
čerstvý
paprika sladká
na poprášení
badyán 2 hvězdičky
olivový olej
na zalití

Hermelíny podélně rozkrojte a připravte si náplň. Polovinu švestek najemno nasekejte, stejně tak jednu česnekovou palici, a společně utřete do pasty. Osolte a přidejte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Důkladně promíchejte a vzniklou směsí potřete spodní kolečka obou hermelínů, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte.

Naplněné hermelíny dejte do čisté sklenice. Proložte a obložte zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky, případně rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky. Přiklopte víčkem nebo zagumičkovanou látkou a nechte zrát 4–5 dnů.

NĚCO NAVÍC: Hermelín by neměl zrát ani v ledničce, ani při pokojové teplotě. Ideál je studená chodba nebo sklep.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit