Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1115 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 92 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte recept na nejlepší nakládaný hermelín na světě v roce 2008.

Suroviny

sušené
sůl
rozmarýn 1
čerstvý
na poprášení
badyán 2 hvězdičky
olivový olej
na zalití

Postup

1

Hermelíny podélně rozkrojte a připravte si náplň. Polovinu švestek najemno nasekejte, stejně tak jednu česnekovou palici, a společně utřete do pasty. Osolte a přidejte nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Důkladně promíchejte a vzniklou směsí potřete spodní kolečka obou hermelínů, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte.

Naplněné hermelíny dejte do čisté sklenice. Proložte a obložte zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky, případně rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky. Přiklopte víčkem nebo zagumičkovanou látkou a nechte zrát 4-5 dnů.

NĚCO NAVÍC: Hermelín by neměl zrát ani v ledničce, ani při pokojové teplotě. Ideál je studená chodba nebo sklep.

Komentáře

07.05.2009 13:41
ty švestky jsou tam opravdu zajímavé. já přidávám ještě i lžičku pálivého helmans kečupu, je fakt dost pálivý, takže stačí málo. olivový olej máme doma pořád a normální už snad ani nekupuju - chutově mi vyhovuje nejvíc bertoli.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...