Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ďábelské topinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 81
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3999 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 435 g
Tuky 137 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na horách vám vyhládne - ďábelské topinky jsou skvělé nejen na zimní večer, ale připravte si je i kdykoli během roku. Nebojte se použít hotovou kupovanou omáčku, večeřet budete během chvilky. Domácí směs na topinky lze připravit také z konzervovaných rajčat, jen budete muset déle čekat, než omáčka zhoustne.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
čerstvé, červené, zbavené semen, na proužky
na proužky
rajčatová omáčka hotová 400 g
např. Napoletana nebo Primavera
sůl mořská
cukr
na dochucení
lze nahradit jiným tvrdým sýrem, nastrouhaný
krajíců, např. Šumava, přepůlené
olej
na smažení
česnek 5 stroužků

Postup

1

Na oleji asi pět minut opékejte cibuli, chilli papričky a papriku.

2

Přidejte mleté maso, míchejte dalších pět minut a vařečkou při tom drťte hrudky.

3

Vmíchejte protlak, rajčatovou omáčku a přiklopené vařte za občasného míchání asi 20 minut, až směs zhoustne.

4

Podle chuti dosolte, případně mírně oslaďte, vypněte a vmíchejte jeden prolisovaný stroužek česneku. Nechte vychladnout.

5

V rozpáleném oleji osmažte plátky chleba dozlatova, osolte a potřete česnekem.

6

Nandejte na ně silnou vrstvu masové směsi, posyp te sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte čas a chuť, dejte do toustové směsi místo hotové omáčky konzervu krájených rajčat a okořeňte bylinkami podle vlastní chuti. Bude ale trvat déle, než vše zhoustne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín