Na horách vám vyhládne - nebojte se použít hotovou kupovanou omáčku, večeřet budete během chvilky. Ďábelské topinky jsou skvělé nejen na zimní večer.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
chilli paprička
2
ks
čerstvé, červené, zbavené semen, na proužky
paprika červená
1
ks
na proužky
hovězí maso mleté
300
g
rajčatový protlak
100
g
rajčatová omáčka hotová
400
g
např. Napoletana nebo Primavera
sůl
mořská
cukr
na dochucení
sýr ementál
200
g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem, nastrouhaný
chleba
8
ks
krajíců, např. Šumava, přepůlené
olej
na smažení
česnek
5
stroužků
Postup
1
Na oleji asi pět minut opékejte cibuli, chilli papričky a papriku.
2
Přidejte mleté maso, míchejte dalších pět minut a vařečkou při tom drťte hrudky.
3
Vmíchejte protlak, rajčatovou omáčku a přiklopené vařte za občasného míchání asi 20 minut, až směs zhoustne.
4
Podle chuti dosolte, případně mírně oslaďte, vypněte a vmíchejte jeden prolisovaný stroužek česneku. Nechte vychladnout.
5
V rozpáleném oleji osmažte plátky chleba dozlatova, osolte a potřete česnekem.