0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 58
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3999 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 435 g
Tuky 137 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na horách vám vyhládne - nebojte se použít hotovou kupovanou omáčku, večeřet budete během chvilky. Ďábelské topinky jsou skvělé nejen na zimní večer. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
chilli paprička 2 ks
čerstvé, červené, zbavené semen, na proužky
paprika červená 1 ks
na proužky
hovězí maso mleté 300 g
rajčatový protlak 100 g
rajčatová omáčka hotová 400 g
např. Napoletana nebo Primavera
sůl
mořská
cukr
na dochucení
sýr ementál 200 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem, nastrouhaný
chleba 8 ks
krajíců, např. Šumava, přepůlené
olej
na smažení
česnek 5 stroužků

Postup

1

Na oleji asi pět minut opékejte cibuli, chilli papričky a papriku.

2

Přidejte mleté maso, míchejte dalších pět minut a vařečkou při tom drťte hrudky.

3

Vmíchejte protlak, rajčatovou omáčku a přiklopené vařte za občasného míchání asi 20 minut, až směs zhoustne.

4

Podle chuti dosolte, případně mírně oslaďte, vypněte a vmíchejte jeden prolisovaný stroužek česneku. Nechte vychladnout.

5

V rozpáleném oleji osmažte plátky chleba dozlatova, osolte a potřete česnekem.

6

Nandejte na ně silnou vrstvu masové směsi, posyp te sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte čas a chuť, dejte do toustové směsi místo hotové omáčky konzervu krájených rajčat a okořeňte bylinkami podle vlastní chuti. Bude ale trvat déle, než vše zhoustne.

Související články

Jak připravit dokonalé topinky
  • Tipy a triky

Jak připravit dokonalé topinky

Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit