0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3509 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 565 g
Tuky 89 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plněná tortilla je skvělá svačina – na výlet či piknik, do školy i do práce!

Suroviny

citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 2 PL
olivový olej 1 PL
fazole 300 g
konzervované
rajče 2 ks
nasekaná
okurka 0.25 ks
sýr feta 100 g
brynza nebo balkán
petržel hrst
hrst listů
salát 200 g
tortilla 8 ks
kukuřičná
pepř

1V míse smíchejte citronovou šťávu i nastrouhanou kůru s olivovým olejem. Přidejte fazole, rajčata, okurku, sýr a petržel. Ochuťte černým pepřem.

2Na každou tortillu položte několik listů salátu, na ně pak navršte náplň. Zarolujte a podávejte.

Směsí můžete naplnit také placky pita nebo slané palačinky, smažené nasucho.

Kukuřičné tortilly jsou dobrá alternativa pšeničných chlebů. Konzervované fazole, rajčata, okurky a feta s nimi ladí přímo dokonale! Náplň vydrží v lednici přes noc a má celou řadu využití: jako salát, příloha k masům nebo rybám, případně k bramborám pečeným ve slupce.

 

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...

Obchod Apetit