Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tortilla s pikantními fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 78
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2531 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 219 g
Tuky 126 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert! Proto postavte do prostřed stolu hotovou fazolovou náplň i další ingredience, ať si je každý zabalí do tortilly sám. Recept na jednoduché tortilly bez masa překvapí svou skvělou chutí nejen vegetariány.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužky
na plátky
drcená, sušená
sůl mořská
čedar 100 g
nahrubo
Na salsu
na kostičky
malá, nadrobno
zelená, bez semen, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
K podávání
zralé, oloupané a bez pecky
česnek 1 stroužek
olivový olej panenský 1 PL

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli.

2

Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí.

3

Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.

4

Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet.

5

Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.

6

Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín