Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert! Proto postavte do prostřed stolu hotovou fazolovou náplň i další ingredience, ať si je každý zabalí do tortilly sám. Recept na jednoduché tortilly bez masa překvapí svou skvělou chutí nejen vegetariány.
Suroviny
Postup
Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli.
Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí.
Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.
Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet.
Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.
Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.