Tortilla s pikantními fazolemi

Tortilla s pikantními fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1939 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 151 g
Tuky 111 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 2
na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená, sušená
fazole červené 1 ks
konzerva
konzervovaná rajčata drcená 1 ks
sůl mořská
čedar 100 g
nahrubo
Na salsu
rajčata 2 ks
na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, bez semen, nadrobno
koriandr 1 hrst
čerstvý, nasekaný
avokádo 1 ks
zralé, oloupané a bez pecky
citronová štáva 1 PL
česnek 1
olivový olej 1 PL
panenský
zakysaná smetana 2 PL

1 Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí. Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.

2 Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet. Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.

3 Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit