0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tortilla s pikantními fazolemi

Tortilla s pikantními fazolemi

4.4 / 5. Počet hodnocení: 70
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1935 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 151 g
Tuky 111 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 2
na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená, sušená
fazole červené 1 ks
konzerva
konzervovaná rajčata krájená 1 ks
sůl mořská
čedar 100 g
nahrubo
Na salsu
rajče 2 ks
na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, bez semen, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
avokádo 1 ks
zralé, oloupané a bez pecky
citronová štáva 1 PL
česnek 1
olivový olej 1 PL
panenský
zakysaná smetana 2 PL

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli.

2

Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí.

3

Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.

4

Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet.

5

Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.

6

Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.

Související články

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet
  • Tipy a triky

Tortilla wrap: Poznejte jídlo, které ovládlo internet

Milujete tortilly? A taky vám většina dresingu během pojídání vyteče ze spodní části? Ačkoli jste doma zkoušeli snad sto způsobů, jak tortillu zabalit, nikdy vám to tak úplně nevyšlo? Máme pro vás řešení. Šikovní uživatelé sociální sítě...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit