Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert!
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená nahrubo
česnek
2
na plátky
chilli paprička
1
ks
drcená, sušená
fazole červené
1
ks
konzerva
konzervovaná rajčata krájená
1
ks
sůl mořská
čedar
100
g
nahrubo
Na salsu
rajče
2
ks
na kostičky
cibule červená
1
ks
malá, nadrobno
chilli paprička
1
ks
zelená, bez semen, nadrobno
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý, nasekaný
avokádo
1
ks
zralé, oloupané a bez pecky
citronová šťáva
1
PL
česnek
1
olivový olej
1
PL
panenský
zakysaná smetana
2
PL
Postup
1
Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli.
2
Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí.
3
Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.
4
Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet.
5
Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.
6
Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů)