Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s fialovými batáty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 75 minut Velmi snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O fialových batátech se mluví v souvislosti s dlouhověkostí a podle japonské studie působí jako prevence proti stresu. Koupíte je na Rohlíku nebo v Sapě a uvařit si z nich můžete třeba valentýnskou večeři. Batáty jsou v tomto receptu hned ve dvou podobách, jako chipsy a jako batátová kaše.

Skryt pre seznam

Suroviny

fialové
sůl
bazalka 1 hrst
plná
olivový olej ½ hrnku
plus trochu na opékání ryby
pepř
řepkový olej 2 PL
treska 300 g

Postup

1

Jeden batát nakrájejte na tenká kolečka, vykrájejte z nich srdíčka a nechte je půl hodiny ve studené vodě.

2

Zbylé batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte do změknutí v osolené vodě. Bude to trvat zhruba 10 minut.

3

Mezitím si připravte bazalkový olej. Bazalku nakrájejte a vhoďte jí do rozehřátého oleje, tři minuty ji smažte, potom rozmixujte a přelijte přes síto do dávkovače.

4

Uvařené batáty rozmačkejte, přidejte máslo, trochu smetany, sůl, pepř a rozmixujte dohladka.

5

Batátová srdíčka osušte a smažte na oleji z obou stran dokřupava. Potom je posypte solí.

6

Rybu osolte a na másle ji velmi krátce opečte ze všech stran. Batátovou kaši servírujte cukrářským sáčkem.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...