Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte sladké brambory se lžící oleje.
Pečte cca 25 minut, aby zelenina zezlátla a změkla. Dejte stranou. Troubu nevypínejte. (V horkovzdušné troubě můžete přidat plech se zeleninou do trouby zhruba čtvrt hodiny po vložení rizota.)
Rýži dejte péct podle základního receptu, až bude 25 minut v troubě, zahřejte na středním plameni v nepřilnavé pánvi 2 lžičky oleje. Opečte na něm slaninu dokřupava, zabere to 2–3 minuty. Sejměte z ohně a dejte stranou.
Pak zahřejte v nepřilnavé pánvi máslo a 1–2 minuty na něm opékejte šalvějové lístky. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
Do upečeného rizota vmíchejte parmazán, sůl, pepř, upečené sladké brambory a opečenou slaninu. Navrch dejte šalvěj, posypte máslem a ihned podávejte.