Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

3.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4204 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 449 g
Tuky 143 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.

Suroviny

sladké, lze nahradit lilkem, dýní hokaido nebo cuketou, oloupané a nasekané na kousky
olivový olej 1 PL
olivový olej 2 ČL
slanina 4 plátky
nejlépe italské pancetty, nasekané
rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
+ trocha nakrájeného na posypání
šalvěj 2 hrsti
lístky
najemno nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte sladké brambory se lžící oleje.

3

Pečte cca 25 minut, aby zelenina zezlátla a změkla. Dejte stranou. Troubu nevypínejte. (V horkovzdušné troubě můžete přidat plech se zeleninou do trouby zhruba čtvrt hodiny po vložení rizota.)

4

Rýži dejte péct podle základního receptu, až bude 25 minut v troubě, zahřejte na středním plameni v nepřilnavé pánvi 2 lžičky oleje. Opečte na něm slaninu dokřupava, zabere to 2–3 minuty. Sejměte z ohně a dejte stranou.

5

Pak zahřejte v nepřilnavé pánvi máslo a 1–2 minuty na něm opékejte šalvějové lístky. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

6

Do upečeného rizota vmíchejte parmazán, sůl, pepř, upečené sladké brambory a opečenou slaninu. Navrch dejte šalvěj, posypte máslem a ihned podávejte.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč