Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

3.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4204 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 449 g
Tuky 143 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.

Suroviny

sladké, lze nahradit lilkem, dýní hokaido nebo cuketou, oloupané a nasekané na kousky
olivový olej 1 PL
olivový olej 2 ČL
slanina 4 plátky
nejlépe italské pancetty, nasekané
rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
+ trocha nakrájeného na posypání
šalvěj 2 hrsti
lístky
najemno nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte sladké brambory se lžící oleje.

3

Pečte cca 25 minut, aby zelenina zezlátla a změkla. Dejte stranou. Troubu nevypínejte. (V horkovzdušné troubě můžete přidat plech se zeleninou do trouby zhruba čtvrt hodiny po vložení rizota.)

4

Rýži dejte péct podle základního receptu, až bude 25 minut v troubě, zahřejte na středním plameni v nepřilnavé pánvi 2 lžičky oleje. Opečte na něm slaninu dokřupava, zabere to 2–3 minuty. Sejměte z ohně a dejte stranou.

5

Pak zahřejte v nepřilnavé pánvi máslo a 1–2 minuty na něm opékejte šalvějové lístky. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

6

Do upečeného rizota vmíchejte parmazán, sůl, pepř, upečené sladké brambory a opečenou slaninu. Navrch dejte šalvěj, posypte máslem a ihned podávejte.

Související články

Apetit magazín