Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové placičky se salátkem

Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a co vlastně vařit, se dozvíte v Kuchařce pro singles z Edice Apetit!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Smažení 0:05
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 100 g brambor, nakrájených, uvařených doměkka a vychladlých (lze použít i zbytky z chladničky)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce majonézy + k podávání (domácí viz Něco navíc)
    • cca 80g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (malá konzerva), scezená a rozlámaná na vločky
    • 50 g cukrové kukuřice z konzervy nebo mražené prolité horkou vodou, scezené a propláchnuté
    • 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
    • 1 vejce, prošlehané
    • 25 g strouhanky (my jsme použili japonskou panko)
    • olej vhodný na smažení
    • pestrá směs salátových lístků (my jsme použili polníček, batavii dvou barev, špenát a potočnici) + jednoduchá zálivka (panenský olivový olej, citron, sůl, pepř) k podávání 

Příprava jídla

1 Brambory dejte do mísy, osolte a opepřete, rozšťouchejte skoro na kaši. Vmíchejte majonézu, tuňáka, kukuřici a jarní cibulku.

Postupně nabírejte lžící hmotu a vytvarujte dvě až tři silnější placičky a hned je opatrně smočte ve vejci, přebytečné nechte okapat, pak obalte ve strouhance a opatrně oklepejte.

3 V pánvi rozehřejte trošku oleje a opatrně smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova (můžete při tom opatrně přelévat olej obracečkou i na vrchní stranu). Podávejte s další majonézou a směsí salátových listů s jednoduchou zálivkou smíchanou podle chuti z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Tyčáková majonéza: Do úzké vysoké nádoby (buď odměrný válec, nebo třeba půllitr na pivo) dejte 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice a šťávu z 1/2 citronu. Na dno směsi ponořte tyčový mixér a pomalu táhněte směrem nahoru. Až se propracujete na hladinu, budete mít majonézu hotovou. V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží majonéza v chladničce (!) do druhého dne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Poke bowl s krevetami

Kuřecí játra s chorizem & brambory

Jak vařit ze zásob?

REKLAMA

Přidat komentář