Tuňákové placičky se salátkem

Tuňákové placičky se salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 456 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 43 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a co vlastně vařit, se dozvíte v Kuchařce pro singles z Edice Apetit!

Suroviny

brambory 100 g
nakrájené, uvařené doměkka, vychladlé (lze použít i zbytky z chladničky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 1 PL
k podávání
g
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (malá konzerva), scezená, rozlámaná na vločky
50 g
cukrová kukuřice z konzervy / mražená, prolitá horkou vodou, scezená, propláchnutá
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka 25 g
např. japonská panko
olej
vhodný na smažení
salát
pestrá směs, např. polníček, batavie dvou barev, špenát, potočnice
jednoduchá zálivka (panenský olivový olej, citron, sůl, pepř), k podávání

1 Brambory dejte do mísy, osolte a opepřete, rozšťouchejte skoro na kaši. Vmíchejte majonézu, tuňáka, kukuřici a jarní cibulku.

Postupně nabírejte lžící hmotu a vytvarujte dvě až tři silnější placičky a hned je opatrně smočte ve vejci, přebytečné nechte okapat, pak obalte ve strouhance a opatrně oklepejte.

3 V pánvi rozehřejte trošku oleje a opatrně smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova (můžete při tom opatrně přelévat olej obracečkou i na vrchní stranu). Podávejte s další majonézou a směsí salátových listů s jednoduchou zálivkou smíchanou podle chuti z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Tyčáková majonéza: Do úzké vysoké nádoby (buď odměrný válec, nebo třeba půllitr na pivo) dejte 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice a šťávu z 1/2 citronu. Na dno směsi ponořte tyčový mixér a pomalu táhněte směrem nahoru. Až se propracujete na hladinu, budete mít majonézu hotovou. V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží majonéza v chladničce (!) do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit