0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové placičky se salátkem

Tuňákové placičky se salátkem

2.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 579 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 51 g
Tuky 24 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a co vlastně vařit, se dozvíte v Kuchařce pro singles z Edice Apetit!

Suroviny

brambory vařené 100 g
vychladlé
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 1 PL
k podávání
tuňák (konzerva) 80 g
konzervovaná kukuřice 50 g
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka 25 g
olej
na smažení
salát
směs listů
olivový olej extra panenský
+ citronová šťáva sůl, pepř na zálivku

1 Brambory dejte do mísy, osolte a opepřete, rozšťouchejte skoro na kaši. Vmíchejte majonézu, tuňáka, kukuřici a jarní cibulku.

Postupně nabírejte lžící hmotu a vytvarujte dvě až tři silnější placičky a hned je opatrně smočte ve vejci, přebytečné nechte okapat, pak obalte ve strouhance a opatrně oklepejte.

3 V pánvi rozehřejte trošku oleje a opatrně smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova (můžete při tom opatrně přelévat olej obracečkou i na vrchní stranu). Podávejte s další majonézou a směsí salátových listů s jednoduchou zálivkou smíchanou podle chuti z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Tyčáková majonéza: Do úzké vysoké nádoby (buď odměrný válec, nebo třeba půllitr na pivo) dejte 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice a šťávu z 1/2 citronu. Na dno směsi ponořte tyčový mixér a pomalu táhněte směrem nahoru. Až se propracujete na hladinu, budete mít majonézu hotovou. V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží majonéza v chladničce (!) do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit