Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové placičky se salátkem
Tuňákové placičky se salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňákové placičky se salátkem

3.7/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 584 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 54 g
Tuky 25 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a co vlastně vařit, se dozvíte v Kuchařce pro singles z Edice Apetit! Názorným příkladem jsou i tyto tuňákové placičky se salátkem...

Související recepty

Suroviny

vychladlé (lze použít i zbylé od oběda)
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 1 PL
k podávání
tuňák (konzerva) 80 g
scezený, rozlámaný na kousky
nebo mražená, prolitá horkou vodou a okapaná
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka panko 25 g
olej
na smažení
salát
směs listů
Zálivka na salát
olivový olej extra panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory dejte do mísy, osolte a opepřete, rozšťouchejte skoro na kaši. Vmíchejte majonézu, tuňáka, kukuřici a jarní cibulku.

2

Postupně nabírejte lžící hmotu a vytvarujte dvě až tři silnější placičky a hned je opatrně smočte ve vejci, přebytečné nechte okapat, pak obalte ve strouhance a opatrně oklepejte.

3

V pánvi rozehřejte trošku oleje a opatrně smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova (můžete při tom opatrně přelévat olej obracečkou i na vrchní stranu). Podávejte s další majonézou a směsí salátových listů s jednoduchou zálivkou smíchanou podle chuti z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Tyčáková majonéza: Do úzké vysoké nádoby (buď odměrný válec, nebo třeba půllitr na pivo) dejte 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice a šťávu z 1/2 citronu. Na dno směsi ponořte tyčový mixér a pomalu táhněte směrem nahoru. Až se propracujete na hladinu, budete mít majonézu hotovou. V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží majonéza v chladničce (!) do druhého dne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...