Příprava jídla pro jednoho se v mnoha ohledech liší od klasického rodinného vaření. Jak ji plánovat, čím se vybavit a co vlastně vařit, se dozvíte v Kuchařce pro singles z Edice Apetit! Názorným příkladem jsou i tyto tuňákové placičky se salátkem...
Suroviny
Postup
Brambory dejte do mísy, osolte a opepřete, rozšťouchejte skoro na kaši. Vmíchejte majonézu, tuňáka, kukuřici a jarní cibulku.
Postupně nabírejte lžící hmotu a vytvarujte dvě až tři silnější placičky a hned je opatrně smočte ve vejci, přebytečné nechte okapat, pak obalte ve strouhance a opatrně oklepejte.
V pánvi rozehřejte trošku oleje a opatrně smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova (můžete při tom opatrně přelévat olej obracečkou i na vrchní stranu). Podávejte s další majonézou a směsí salátových listů s jednoduchou zálivkou smíchanou podle chuti z uvedených přísad.
NĚCO NAVÍC
Tyčáková majonéza: Do úzké vysoké nádoby (buď odměrný válec, nebo třeba půllitr na pivo) dejte 2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice a šťávu z 1/2 citronu. Na dno směsi ponořte tyčový mixér a pomalu táhněte směrem nahoru. Až se propracujete na hladinu, budete mít majonézu hotovou. V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží majonéza v chladničce (!) do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )