Tvarohová bábovka z ořechy je jak dělaná k nedělní kávě nebo čaji. Díky tvarohu vydrží dlouho vláčná, i když možná ani nebudete mít příležitost se přesvěčit a bábovka zmizí ihned po prvním nakrojení. Jednoduchý recept na bábovku plné vůní a chutí...
Suroviny
tuk
200
g
cukr
160
g
vanilkový cukr
1
bal
vejce
4
ks
rum
3
ČL
tvaroh měkký
250
g
odtučněný
vlašské ořechy
100
g
a trocha mletých na vysypání formy
mouka pšeničná polohrubá
150
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
pudinkový prášek
2
bal
vanilkový
strouhaná
Postup
1
Tuk utřete s oba cukry, třemi žloutky a 1 celým vejcem.
2
Přidejte rum, tvaroh, potom ořechy, prosetou mouku spolu s kypřícím práškem, 2 pudinky a strouhanou citronovou kůrou. Nakonec vmíchejte sníh ze 3 bílků.
3
Nalijte do formy vymazané tukem a vysypané vlašskými ořechy.
4
Pečte ve vyhřáté troubě 40 minut při 175 °C, pak 10 min při 145 °C.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com