Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5163 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 595 g
Tuky 249 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová bábovka z ořechy je jak dělaná k nedělní kávě nebo čaji. Díky tvarohu vydrží dlouho vláčná, i když možná ani nebudete mít příležitost se přesvěčit a bábovka zmizí ihned po prvním nakrojení. Jednoduchý recept na bábovku plné vůní a chutí...

Suroviny

tuk 200 g
cukr 160 g
vejce 4 ks
rum 3 ČL
odtučněný
a trocha mletých na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vanilkový

Postup

1

Tuk utřete s oba cukry, třemi žloutky a 1 celým vejcem.

2

Přidejte rum, tvaroh, potom ořechy, prosetou mouku spolu s kypřícím práškem, 2 pudinky a strouhanou citronovou kůrou. Nakonec vmíchejte sníh ze 3 bílků.

3

Nalijte do formy vymazané tukem a vysypané vlašskými ořechy.

4

Pečte ve vyhřáté troubě 40 minut při 175 °C, pak 10 min při 145 °C.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: danaka

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...