0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

4.1/5 Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2208 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 198 g
Tuky 103 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
vejce 3 ks
mléko 5 PL
máslo 30 g
změklé
sůl 2

Postup

1

Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet.

2

Rukou tvořte 18–20 koulí. 

 
3

Vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 10 minut - dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.

 
4

Servírujte podle své chuti. Skvělé jsou se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.

Související články

Komentáře

Anonym

Pokud použijete tvaroh z mističky, tak doporučuji dát poloviční porci, tedy 250g.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč