0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 49
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2208 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 198 g
Tuky 103 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
vejce 3 ks
mléko 5 PL
máslo 30 g
změklé
sůl 2
tvaroh 1 kg

Postup

1

Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet.

2

Rukou tvořte 18–20 koulí. 

 
3

Vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 10 minut - dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.

 
4

Servírujte podle své chuti. Skvělé jsou se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit