Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 52
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2208 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 198 g
Tuky 103 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
vejce 3 ks
změklé
sůl 2

Postup

1

Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet.

2

Rukou tvořte 18–20 koulí. 

 
3

Vložte do vroucí osolené vody a vařte zhruba 10 minut - dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.

 
4

Servírujte podle své chuti. Skvělé jsou se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.

Související články

Komentáře

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...