Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2208 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 198 g
Tuky 103 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
vejce 3 ks
mléko 5 PL
máslo 30 g
změklé
sůl 2
tvaroh 1 kg

Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet. Rukou tvořte 18–20 koulí a vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 10 minut. Skvělé se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit