Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2246 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 260 g
Tuky 111 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu výborné!

Suroviny

250 g
tučný měkký tvaroh
krupicový cukr 50 g
máslo 50 g
změklé
toustový chléb 0.5 plátku
bez kůrky, na kostičky
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hrubá 70 g
K podávání
skořice 0.5 ČL
směs na perník 30 g
na strouhání
krupicový cukr 70 g
máslo
bluma 200 g
omyté, vypeckované, na čtvrtky

1 V mixéru rozmixujte toustový chléb. Přidejte tvaroh, máslo, cukr, mouku a žloutky. Vypracujte těsto a odložte ho na 1 hodinu do lednice. Z těsta tvarujte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte je ve vroucí vodě 5–7 minut.

2 Perník rozmixujte najemno. V kastrůlku rozpusťte trochu másla, vložte pokrájené blumy, posypte je cukrem a ochuťte skořicí. Duste, až se vyvaří šťáva, kterou blumy pustily. Uvařené knedlíčky obalte v perníku a přelijte dušenými blumami.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit