0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 256 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu výborné!

Suroviny

tučný
krupicový cukr 50 g
máslo 50 g
změklé
toustový chléb ½ plátku
bez kůrky, na kostičky
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hrubá 70 g
K podávání
skořice ½ ČL
mletá
perník 30 g
na strouhání
krupicový cukr 70 g
máslo
kousek
bluma 200 g
omyté, vypeckované a pokrájené na čtvrtky

1 V mixéru rozmixujte toustový chléb. Přidejte tvaroh, máslo, cukr, mouku a žloutky. Vypracujte těsto a odložte ho na 1 hodinu do lednice. Z těsta tvarujte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte je ve vroucí vodě 5–7 minut.

2 Perník rozmixujte najemno. V kastrůlku rozpusťte trochu másla, vložte pokrájené blumy, posypte je cukrem a ochuťte skořicí. Duste, až se vyvaří šťáva, kterou blumy pustily. Uvařené knedlíčky obalte v perníku a přelijte dušenými blumami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...