Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu výborné!
Suroviny
tvaroh měkký
250
g
tučný
krupicový cukr
50
g
máslo
50
g
změklé
toustový chléb
½
plátku
bez kůrky, na kostičky
žloutek
2
ks
mouka pšeničná hrubá
70
g
K podávání
skořice
½
ČL
mletá
perník
30
g
na strouhání
krupicový cukr
70
g
máslo
kousek
bluma
200
g
omyté, vypeckované a pokrájené na čtvrtky
1 V mixéru rozmixujte toustový chléb. Přidejte tvaroh, máslo, cukr, mouku a žloutky. Vypracujte těsto a odložte ho na 1 hodinu do lednice. Z těsta tvarujte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte je ve vroucí vodě 5–7 minut.
2 Perník rozmixujte najemno. V kastrůlku rozpusťte trochu másla, vložte pokrájené blumy, posypte je cukrem a ochuťte skořicí. Duste, až se vyvaří šťáva, kterou blumy pustily. Uvařené knedlíčky obalte v perníku a přelijte dušenými blumami.