0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veganské těstoviny carbonara

Veganské těstoviny carbonara

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 139 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Suroviny

těstoviny 200 g
dlouhé, bezvaječné (linguine, špagety, soba nudle…)
sůl
boby 3 hrsti
zelené boby a/nebo mražený hrášek
olivový olej panenský 1 PL
žampiony 3 ks
drobné, nakrájené na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
polníček 100 g
lze nahradit mladým (baby) špenátem
veganský parmazán k podávání (viz Něco navíc)
NA OMÁČKU
kešú 60 g
namočené aspoň na 3 hodiny do studené vody
dýně 100 g
máslová, oloupaná a tepelně upravená doměkka (třeba v páře, ale může být i pečená, hodí se i zbytky), lze použít i mraženou
droždí 1 ČL
lahůdkové
sójová omáčka 1 ČL
sójová omáčka tamari (podle chuti)
citronová štáva
podle chuti (cca z 1/2 citronu)
pepř
čerstvě mletý, dle chuti

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zhruba 3–4 minuty před koncem vaření přidejte boby, hrášku dopřejte cca 2 minuty (podle údajů na obalu).

2 Na omáčku rozmixujte scezené kešú s dýní a ostatními přísadami na omáčku plus cca 80 ml vody. Podle chuti opepřete.

3 Mezitím v pánvi na oleji opečte houby a česnek (asi 3 minuty), pak vsypte polníček či špenát a krátce míchejte do zavadnutí.

4 Těstoviny s hráškem či boby sceďte a zahorka promíchejte s omáčkou a směsí z pánve. Podávejte s veganským parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Na veganský parmazán rozmixujte najemno 100 g ořechů kešú, přidejte 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a ochuťte špetkou sušeného česneku, krátce promixujte a přesypte do vzduchotěsné nádoby s víčkem. Uchovávejte v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit