0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Veganské těstoviny carbonara

Veganské těstoviny carbonara
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Veganské těstoviny carbonara

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 139 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Suroviny

těstoviny 200 g
dlouhé, bezvaječné (linguine, špagety, soba nudle…)
sůl
boby 3 hrsti
zelené boby a/nebo mražený hrášek
olivový olej panenský 1 PL
žampiony 3 ks
drobné, nakrájené na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
polníček 100 g
lze nahradit mladým (baby) špenátem
veganský parmazán k podávání (viz Něco navíc)
NA OMÁČKU
kešú 60 g
namočené aspoň na 3 hodiny do studené vody
dýně 100 g
máslová, oloupaná a tepelně upravená doměkka (třeba v páře, ale může být i pečená, hodí se i zbytky), lze použít i mraženou
droždí 1 ČL
lahůdkové
sójová omáčka 1 ČL
sójová omáčka tamari (podle chuti)
citronová šťáva
podle chuti (cca z 1/2 citronu)
pepř
čerstvě mletý, dle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zhruba 3–4 minuty před koncem vaření přidejte boby, hrášku dopřejte cca 2 minuty (podle údajů na obalu).

2

Na omáčku rozmixujte scezené kešú s dýní a ostatními přísadami na omáčku plus cca 80 ml vody. Podle chuti opepřete.

3

Mezitím v pánvi na oleji opečte houby a česnek (asi 3 minuty), pak vsypte polníček či špenát a krátce míchejte do zavadnutí.

4

Těstoviny s hráškem či boby sceďte a zahorka promíchejte s omáčkou a směsí z pánve. Podávejte s veganským parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Na veganský parmazán rozmixujte najemno 100 g ořechů kešú, přidejte 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a ochuťte špetkou sušeného česneku, krátce promixujte a přesypte do vzduchotěsné nádoby s víčkem. Uchovávejte v chladničce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč