Veganské těstoviny carbonara

Veganské těstoviny carbonara

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 139 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Suroviny

těstoviny 200 g
dlouhé, bezvaječné (linguine, špagety, soba nudle…)
sůl
boby 3 hrsti
zelené boby a/nebo mražený hrášek
olivový olej panenský 1 PL
žampiony 3 ks
drobné, nakrájené na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
polníček 100 g
lze nahradit mladým (baby) špenátem
veganský parmazán k podávání (viz Něco navíc)
NA OMÁČKU
kešú 60 g
namočené aspoň na 3 hodiny do studené vody
dýně 100 g
máslová, oloupaná a tepelně upravená doměkka (třeba v páře, ale může být i pečená, hodí se i zbytky), lze použít i mraženou
droždí 1 ČL
lahůdkové
sójová omáčka 1 ČL
sójová omáčka tamari (podle chuti)
citronová štáva
podle chuti (cca z 1/2 citronu)
pepř
čerstvě mletý, dle chuti

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zhruba 3–4 minuty před koncem vaření přidejte boby, hrášku dopřejte cca 2 minuty (podle údajů na obalu).

2 Na omáčku rozmixujte scezené kešú s dýní a ostatními přísadami na omáčku plus cca 80 ml vody. Podle chuti opepřete.

3 Mezitím v pánvi na oleji opečte houby a česnek (asi 3 minuty), pak vsypte polníček či špenát a krátce míchejte do zavadnutí.

4 Těstoviny s hráškem či boby sceďte a zahorka promíchejte s omáčkou a směsí z pánve. Podávejte s veganským parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Na veganský parmazán rozmixujte najemno 100 g ořechů kešú, přidejte 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a ochuťte špetkou sušeného česneku, krátce promixujte a přesypte do vzduchotěsné nádoby s víčkem. Uchovávejte v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit