Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Masové kuličky po italsku nemusí být zdaleka jenom s rajčatovou omáčkou. Švih jim dodá nejen fenykl, ale především gremolata.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso Italská

Ingredience

    • 2 malé cibule, nastrouhané
    • 500 g libového mletého vepřového masa
    • 125 g čerstvé strouhanky
    • 1 lžíce fenyklových semínek, podrcených
    • 1 lžička mletého sušeného oregana
    • 1 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na opékání
    • 2 lžičky másla
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 3 bobkové listy
    • 300 ml bílého vína
    • 200 ml silného kuřecího vývaru
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 300 g perličkových těstovin fregola nebo velkozrnného kuskusu k podávání

    NA GREMOLATU

    • malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
    • kůra z 1 citronu, jemně nastrouhaná
    • 1 stroužek česneku, nasekaný najemno

Příprava jídla

1 Polovinu nastrouhané cibule, maso, strouhanku, fenyklová semínka, oregano a vejce vložte do mísy. Osolte a opepřete. Směs důkladně pro- pracujte rukama a pak z ní vytvarujte 20 kuliček.

2 Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a postupně po dávkách opečte kuličky, podle potřeby dolévejte olej. Kuličky by měly být téměř hotové. Když jsou opečené, přendejte je z pánve na talíř.

3 Do uvolněné pánve vsypte zbytek cibule, přidejte další lžíci oleje a 1 lžičku másla. Na mírném ohni opékejte do změknutí, pak přihoďte česnek a ještě chvíli opékejte. Přidejte bobkové listy, bílé víno a jemným varem provařte, dokud se polovina vína neodpaří. Vraťte do pánve kuličky, přilijte kuřecí vývar, smetanu i hořčici a provařujte omáčku 5 minut. Během vaření kuličky jednou otočte.

4 Mezitím smíchejte všechny ingredience na gremolatu.

5 Fregolu nebo kuskus uvařte podle návodu a zjemněte zbývající lžičkou másla, osolte a opepřete. Podávejte s kuličkami, posypanými gremolatou.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé brambory s vejci z bistra

Pilaf s kuřetem a špenátem

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

Masala kari s panýrem

REKLAMA

Přidat komentář