5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 323 g
Tuky 91 g
Vláknina 133 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari má mnoho podob a jedna je lepší než druhá. Zkuste tuhle voňavou variantu se sýrem panýr!

Suroviny

máslo 1 ČL
vrchovatá
cibule 1 ks
malá, najemno
skořice 1 svitek
kardamom 2 tobolky
hřebíček 4 ks
fenyklová semínka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 2 cm
najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
koriandr 1 ČL
mletý
chilli sušené 0.75 ČL
mleté
rajčatový protlak 1 PL
rostlinný olej
na opékání
panýr 1
cca 150 g, na kostky
rajčata 1 ks
na kostičky
koriandr 1 hrst
rýže basmati
uvařená, k podávání
chapati
k podávání

1 Rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte cibuli a minutu opékejte na vyšším plameni. Pak oheň ztlumte, přidejte skořici, kardamom, hřebíčky a fenykl a opékejte 5 minut. Přidejte zázvor a česnek a na mírném ohni opékejte dalších 5 minut. Míchejte, aby se nic nepřichytilo. Přisypte kurkumu, koriandr a chilli a opékejte ještě minutu. Přidejte protlak, opečte ho a do pánve vmíchejte tolik horké vody, aby směs zřídla na omáčku. Uveďte do varu, pak ztlumte, osolte a vařte 20 minut, čas od času zamíchejte.

2 V jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm panýr dozlatova. Opečený sýr a nakrájené rajče přihoďte do omáčky a společně vařte ještě 10 minut. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží a plackami.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit