
Masala kari s panýrem
Kari má mnoho podob a jedna je lepší než druhá. Zkuste tuhle voňavou variantu se sýrem panýr!
Ingredience
- 1 vrchovatá lžička másla
- 1 malá cibule, nasekaná najemno
- 1 svitek skořice
- 2 tobolky kardamomu
- 4 hřebíčky
- 1 lžička semínek fenyklu
- 2 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený najemno
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 3/4 lžičky mletého chilli
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- rostlinný olej na opékání
- 1 bloček indického sýra panýr, nakrájený na kostky (nebo domácí)
- 1 rajče, nakrájené na kostičky hrst lístků koriandru
- uvařená rýže basmati a placky čapátí k podávání
Příprava jídla
1 Rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte cibuli a minutu opékejte na vyšším plameni. Pak oheň ztlumte, přidejte skořici, kardamom, hřebíčky a fenykl a opékejte 5 minut. Přidejte zázvor a česnek a na mírném ohni opékejte dalších 5 minut. Míchejte, aby se nic nepřichytilo. Přisypte kurkumu, koriandr a chilli a opékejte ještě minutu. Přidejte protlak, opečte ho a do pánve vmíchejte tolik horké vody, aby směs zřídla na omáčku. Uveďte do varu, pak ztlumte, osolte a vařte 20 minut, čas od času zamíchejte.
2 V jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm panýr dozlatova. Opečený sýr a nakrájené rajče přihoďte do omáčky a společně vařte ještě 10 minut. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží a plackami.
Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář