Masala kari s panýrem

Masala kari s panýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2112 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 322 g
Tuky 79 g
Vláknina 132 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari má mnoho podob a jedna je lepší než druhá. Zkuste tuhle voňavou variantu se sýrem panýr!

Suroviny

máslo 1 ČL
vrchovatá
cibule 1 ks
malá, najemno
skořice 1 svitek
kardamom 2 tobolka
hřebíček 4 ks
fenyklová semínka 1 ČL
zázvor (čerstvý) 2 cm
najemno
česnek 2 stroužek
podrcené
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
koriandr 1 ČL
mletý
chilli sušené 0.75 ČL
mleté
rajčatový protlak 1 PL
rostlinný olej
na opékání
1
indický sýr panýr na kostky (nebo domácí)
rajčata 1 ks
na kostičky
koriandr hrst
rýže basmati
uvařená, k podávání
placky čapátí k podávání

1 Rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte cibuli a minutu opékejte na vyšším plameni. Pak oheň ztlumte, přidejte skořici, kardamom, hřebíčky a fenykl a opékejte 5 minut. Přidejte zázvor a česnek a na mírném ohni opékejte dalších 5 minut. Míchejte, aby se nic nepřichytilo. Přisypte kurkumu, koriandr a chilli a opékejte ještě minutu. Přidejte protlak, opečte ho a do pánve vmíchejte tolik horké vody, aby směs zřídla na omáčku. Uveďte do varu, pak ztlumte, osolte a vařte 20 minut, čas od času zamíchejte.

2 V jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm panýr dozlatova. Opečený sýr a nakrájené rajče přihoďte do omáčky a společně vařte ještě 10 minut. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží a plackami.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit