Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu
Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4967 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 222 g
Tuky 355 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palčivý zázvor pomáhá za nevlídného počasí zapudit bacily a taky špatnou náladu. Vsadíme se, že pikantní vepřová pečínka se postará o příjemnou atmosféru u stolu.

Suroviny

sůl
olivový olej 6 PL
nakrájená na kostičky
med 4 PL
tekutý
česnek 2 stroužky
oloupané, ale v celku
zázvor (čerstvý) 5 cm
nakrájený na tenčí plátky
mrkev 3 ks
nakrájená na špalíky
nakrájený na špalíky
vodnice 2 ks
na klínky
rozmarýn 2 snítky
vývar kuřecí 300 ml
Na čínské zelí (pak čoi)
pak čoi 4 ks
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 1 PL
oloupaný, najemno nasekaný
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Maso ze všech stran dobře nasolte a svažte do úhledného válečku. V litinovém větším hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm pancettu, ale nevypečte ji zcela, hlavním úkolem je, aby předala oleji trochu uzené chuti. Pak pancettu vylovte děrovanou lžící a dejte zatím stranou.

2

Do horkého oleje vložte maso a opečte jej ze všech stran dozlatova, pak jej polijte medem. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože a přidejte do hrnce. Vsypte plátky zázvoru.

3

Vraťte do hrnce pancettu, přidejte nakrájenou zeleninu a nechte ji opéct, až zkaramelizuje – pozor na připálení, díky medu zelenina rychle zlátne. Pak zalijte vývarem. Přiklopte poklicí a duste na mírném ohni asi 30 minut do změknutí zeleniny. Následně zeleninu vyjměte, aby se zcela nerozvařila, a uchovejte stranou. Maso duste ještě další hodinu, nebo dokud není úplně měkké.

4

Čínské zelí pak čoi nakrájejte na větší sousta. V pánvi rozehřejte olej, přidejte drcený česnek a zázvor a opékejte asi 1 minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přisypte zelí pak čoi, vmíchejte sójovou omáčku a nechte na pánvi změknout.

5

Vraťte do hrnce zeleninu a pár minut prohřívejte. Pak maso vyjměte, odstraňte provázek, nakrájejte na plátky a podávejte na talíři se zeleninou a zelím pak čoi. Jako příloha se hodí také bramborová kaše nebo bageta, kterou vytřete všechnu šťávu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč