Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu

Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4967 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 222 g
Tuky 355 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palčivý zázvor pomáhá za nevlídného počasí zapudit bacily a taky špatnou náladu. Vsadíme se, že pikantní vepřová pečínka se postará o příjemnou atmosféru u stolu.

Suroviny

sůl
olivový olej 6 PL
nakrájená na kostičky
med 4 PL
tekutý
česnek 2 stroužky
oloupané, ale v celku
zázvor (čerstvý) 5 cm
nakrájený na tenčí plátky
mrkev 3 ks
nakrájená na špalíky
nakrájený na špalíky
vodnice 2 ks
na klínky
rozmarýn 2 snítky
vývar kuřecí 300 ml
Na čínské zelí (pak čoi)
pak čoi 4 ks
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 1 PL
oloupaný, najemno nasekaný
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Maso ze všech stran dobře nasolte a svažte do úhledného válečku. V litinovém větším hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm pancettu, ale nevypečte ji zcela, hlavním úkolem je, aby předala oleji trochu uzené chuti. Pak pancettu vylovte děrovanou lžící a dejte zatím stranou.

2

Do horkého oleje vložte maso a opečte jej ze všech stran dozlatova, pak jej polijte medem. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože a přidejte do hrnce. Vsypte plátky zázvoru.

3

Vraťte do hrnce pancettu, přidejte nakrájenou zeleninu a nechte ji opéct, až zkaramelizuje – pozor na připálení, díky medu zelenina rychle zlátne. Pak zalijte vývarem. Přiklopte poklicí a duste na mírném ohni asi 30 minut do změknutí zeleniny. Následně zeleninu vyjměte, aby se zcela nerozvařila, a uchovejte stranou. Maso duste ještě další hodinu, nebo dokud není úplně měkké.

4

Čínské zelí pak čoi nakrájejte na větší sousta. V pánvi rozehřejte olej, přidejte drcený česnek a zázvor a opékejte asi 1 minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přisypte zelí pak čoi, vmíchejte sójovou omáčku a nechte na pánvi změknout.

5

Vraťte do hrnce zeleninu a pár minut prohřívejte. Pak maso vyjměte, odstraňte provázek, nakrájejte na plátky a podávejte na talíři se zeleninou a zelím pak čoi. Jako příloha se hodí také bramborová kaše nebo bageta, kterou vytřete všechnu šťávu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč