Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1252 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 58 g
Tuky 50 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si vepřovou panenku s vůní dálek!

Suroviny

olivový olej 1,5 PL
lilek 1 ks
na kostky
panenka 500 g
kari koření 2 PL
jemné
rajče 400 g
konzervovaná
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte olej na velké teflonové pánvi, k níž máte poklici. Do oleje vsypte pokrájenou cibuli i lilek a za častého míchání opékejte doměkka a dozlatova; trvá to asi osm minut.

2

Na pánev přidejte maso a za občasného míchání ho smažte pět minut, aby začalo hnědnout. Pak hned vmíchejte proužky očištěné papriky a za stálého míchání je pečte asi tři minuty (doměkka). Vsypte kari koření. Vytrvale míchejte a minutku opékejte, potom směs zalijte konzervovanými rajčaty a zhruba 150 ml horké vody.

3

Důkladně promíchejte, zakryjte pánev pokličkou a nechte směs pět minut podusit. Rajčata by měla pustit šťávu a vytvořit hustou omáčku. Pokud by směs zhoustla příliš, můžete ji zředit trochou horké vody. Hotové jídlo podle chuti osolte a opepřete.

4

Podávejte s rýží, nejlépe basmati.

Komentáře

01.05.2016 08:46

zní to zajímavě

Apetit magazín