Vychutnejte si vepřovou panenku s vůní dálek!
Suroviny
Postup
Rozpalte olej na velké teflonové pánvi, k níž máte poklici. Do oleje vsypte pokrájenou cibuli i lilek a za častého míchání opékejte doměkka a dozlatova; trvá to asi osm minut.
Na pánev přidejte maso a za občasného míchání ho smažte pět minut, aby začalo hnědnout. Pak hned vmíchejte proužky očištěné papriky a za stálého míchání je pečte asi tři minuty (doměkka). Vsypte kari koření. Vytrvale míchejte a minutku opékejte, potom směs zalijte konzervovanými rajčaty a zhruba 150 ml horké vody.
Důkladně promíchejte, zakryjte pánev pokličkou a nechte směs pět minut podusit. Rajčata by měla pustit šťávu a vytvořit hustou omáčku. Pokud by směs zhoustla příliš, můžete ji zředit trochou horké vody. Hotové jídlo podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s rýží, nejlépe basmati.
Komentáře
zní to zajímavě