0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na červeném zelí

Vepřové na červeném zelí

3.9/5 Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5250 kcal
Bílkoviny 299 g
Sacharidy 158 g
Tuky 329 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha v jednom.

Suroviny

vepřová plec 1,5 kg
pepř 1 ČL
zrnka, hrubě drcená
tymián 1 PL
čerstvé
sůl mořská
a krupicový cukr
olivový olej 4 PL
cibule 2 ks
nahrubo
červené, najemno nakrouhané
brambory 1 ks
oloupaná, nahrubo
2 ČL
koření 5 vůní
bez jádřince na osminky
nakládané či rybízový džem
vývar hovězí 200 ml
bramborové šišky
knedlíky či vařené brambory k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 °C. Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky a posypte ho pepřem, solí a tymiánem.

2

Do ohnivzdorného kastrolu dejte 2 lžíce oleje a na něm dozlatova osmažte cibuli; stačí asi čtyři minuty. Posypte ji 2 lžícemi cukru a nechte ho zkaramelizovat. Pak přisypte zelí, bramboru a dobře promíchejte. Přidejte jablka, víno, brusinky nebo rybíz a osolte.

3

Na zbylém oleji v pánvi postupně opečte maso dohněda a rozložte ho na zelí. Do pánve nalijte vývar a odvařte všechny chutné připečeniny. Nalijte do pekáčku k masu a zelí.

4

Přiklopte a pečte v troubě 4 hodiny, až je vepřové úplně měkké. Zelí ochutnejte a dotáhněte solí a cukrem. Podávejte s bramborovými šiškami, knedlíky či bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč