0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na červeném zelí

Vepřové na červeném zelí

3.9 / 5. Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5250 kcal
Bílkoviny 299 g
Sacharidy 158 g
Tuky 329 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha v jednom.

Suroviny

vepřová plec 1.5 kg
pepř 1 ČL
zrnka, hrubě drcená
tymián 1 PL
čerstvé
sůl mořská
a krupicový cukr
olivový olej 4 PL
cibule 2 ks
nahrubo
zelí bílé 1.5 kg
červené, najemno nakrouhané
brambory 1 ks
oloupaná, nahrubo
2 ČL
koření 5 vůní
jablko 2 ks
bez jádřince na osminky
víno červené 300 ml
brusinky 3 PL
nakládané či rybízový džem
vývar hovězí 200 ml
bramborové šišky
knedlíky či vařené brambory k podávání

1 Předehřejte troubu na 120 °C. Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky a posypte ho pepřem, solí a tymiánem.

2 Do ohnivzdorného kastrolu dejte 2 lžíce oleje a na něm dozlatova osmažte cibuli; stačí asi čtyři minuty. Posypte ji 2 lžícemi cukru a nechte ho zkaramelizovat. Pak přisypte zelí, bramboru a dobře promíchejte. Přidejte jablka, víno, brusinky nebo rybíz a osolte.

3 Na zbylém oleji v pánvi postupně opečte maso dohněda a rozložte ho na zelí. Do pánve nalijte vývar a odvařte všechny chutné připečeniny. Nalijte do pekáčku k masu a zelí.

4 Přiklopte a pečte v troubě 4 hodiny, až je vepřové úplně měkké. Zelí ochutnejte a dotáhněte solí a cukrem. Podávejte s bramborovými šiškami, knedlíky či bramborami.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit