Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na červeném zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5220 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 188 g
Tuky 329 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso i příloha v jednom.

Suroviny

pepř celý 1 ČL
hrubě drcený
tymián 1 PL
čerstvý
sůl mořská
olivový olej 4 PL
nahrubo
najemno nakrouhané
oloupaná, nahrubo nastrouhaná
koření 2 ČL
koření pěti vůní
bez jádřince na osminky
nakládané či rybízový džem
vývar hovězí 200 ml
bramborové šišky
knedlíky či vařené brambory k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 °C. Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky a posypte ho pepřem, solí a tymiánem.

2

Do ohnivzdorného kastrolu dejte 2 lžíce oleje a na něm dozlatova osmažte cibuli; stačí asi čtyři minuty. Posypte ji 2 lžícemi cukru a nechte ho zkaramelizovat. Pak přisypte zelí, bramboru a dobře promíchejte. Přidejte jablka, víno, brusinky nebo rybíz a osolte.

3

Na zbylém oleji v pánvi postupně opečte maso dohněda a rozložte ho na zelí. Do pánve nalijte vývar a odvařte všechny chutné připečeniny. Nalijte do pekáčku k masu a zelí.

4

Přiklopte a pečte v troubě 4 hodiny, až je vepřové úplně měkké. Zelí ochutnejte a dotáhněte solí a cukrem. Podávejte s bramborovými šiškami, knedlíky či bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...