Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Pro zkušené Na 16–18 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4777 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 321 g
Tuky 325 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyznejte své city tím nejněžnějším způsobem. Francouzským větrníčkem z lehoučkého odpalovaného těsta s krémem z růžové čokolády, který je stejně sladký jako polibek z pravé lásky. 

Suroviny

Na sušenkovou vrstvu
pistácie 60 g
loupané, blanšírované
sůl 1 špetka
studené, na kostičky
Na odpalované těsto
mléko 230 ml
máslo 100 g
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
Na krém a dokončení
ruby čokoláda (viz Něco navíc)
malinový sirup 2 PL
maliny 250 g
pistácie
blanšírované, nasekané, na posypání

Postup

1

NA KRÉM rozlámejte do misky čokoládu. V rendlíku zahřejte smetanu těsně pod bod varu a nalijte na čokoládu v misce. Nechte minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte v lednici vychladit, nejlépe přes noc.

2

NA SUŠENKOVOU VRSTVU nasypte do food procesoru mouku, cukr, pistácie a špetku soli a rozemelte najemno. Přidejte máslo a pár pulzy spojte dohromady. Vyklopte na pečicí papír, zformujte a pomocí druhého pečicího papíru či potravinářské fólie rozválejte na placku o síle 3mm. Vložte na plocho na 30 minut na do mrazáku.

3

NA ODPALOVANÉ TĚSTO dejte do rendlíku mléko, cukr, máslo, sůl a rozpusťte. Do vroucí směsi přidejte mouku a míchejte, až se na dně rendlíku utvoří film z mouky a těsto se bude oddělovat od stěn. Odstavte z ohně a přendejte do robotu s míchacím hákem. Nechte těsto na nízké otáčky míchat, aby trochu zchladlo. Pak přidejte po jednom vejce, každé nechte vždy dobře zapracovat. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníčky.

4

Z mrazáku vyndejte sušenkové těsto a pomocí kulatého vykrajovátka ihned vykrojte kolečka, velikostí odpovídající průměru větrníčků. Na každý větrníček položte kolečko těsta a velmi jemně přitlačte. Vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte 40 minut, dokud nebudou větrníčky hotové s popraskaným vrškem. Troubu během pečení neotvírejte. Hotové větrníčky nechte vychladnout.

5

Vychlazený a mírně ztuhlý krém vyndejte z lednice a elektrickým šlehačem našlehejte. Pak opatrně po částech vmíchejte sirup. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou. Větrníček rozřízněte, na spodní díl vložte 2–3 maliny a kolem a přes ně nastříkejte krém, přiklopte vrchním dílem. Zopakujte se všemi větrníčky. Navrch ozdobte ještě tečkou krému, přidejte malinu a posypte pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Ruby čokoláda je přirozeně růžová, protože se vyrábí z rubínových, speciálně fermentovaných bobů. Chutná nakysle po lesním ovoci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč