Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou
Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Pro zkušené Na 16–18 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4777 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 321 g
Tuky 325 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyznejte své city tím nejněžnějším způsobem. Francouzským větrníčkem z lehoučkého odpalovaného těsta s krémem z růžové čokolády, který je stejně sladký jako polibek z pravé lásky. 

Suroviny

Na sušenkovou vrstvu
pistácie 60 g
loupané, blanšírované
sůl 1 špetka
studené, na kostičky
Na odpalované těsto
mléko 230 ml
máslo 100 g
sůl 1 špetka
vejce 4 ks
Na krém a dokončení
ruby čokoláda (viz Něco navíc)
malinový sirup 2 PL
maliny 250 g
pistácie
blanšírované, nasekané, na posypání

Postup

1

NA KRÉM rozlámejte do misky čokoládu. V rendlíku zahřejte smetanu těsně pod bod varu a nalijte na čokoládu v misce. Nechte minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte v lednici vychladit, nejlépe přes noc.

2

NA SUŠENKOVOU VRSTVU nasypte do food procesoru mouku, cukr, pistácie a špetku soli a rozemelte najemno. Přidejte máslo a pár pulzy spojte dohromady. Vyklopte na pečicí papír, zformujte a pomocí druhého pečicího papíru či potravinářské fólie rozválejte na placku o síle 3mm. Vložte na plocho na 30 minut na do mrazáku.

3

NA ODPALOVANÉ TĚSTO dejte do rendlíku mléko, cukr, máslo, sůl a rozpusťte. Do vroucí směsi přidejte mouku a míchejte, až se na dně rendlíku utvoří film z mouky a těsto se bude oddělovat od stěn. Odstavte z ohně a přendejte do robotu s míchacím hákem. Nechte těsto na nízké otáčky míchat, aby trochu zchladlo. Pak přidejte po jednom vejce, každé nechte vždy dobře zapracovat. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníčky.

4

Z mrazáku vyndejte sušenkové těsto a pomocí kulatého vykrajovátka ihned vykrojte kolečka, velikostí odpovídající průměru větrníčků. Na každý větrníček položte kolečko těsta a velmi jemně přitlačte. Vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte 40 minut, dokud nebudou větrníčky hotové s popraskaným vrškem. Troubu během pečení neotvírejte. Hotové větrníčky nechte vychladnout.

5

Vychlazený a mírně ztuhlý krém vyndejte z lednice a elektrickým šlehačem našlehejte. Pak opatrně po částech vmíchejte sirup. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou. Větrníček rozřízněte, na spodní díl vložte 2–3 maliny a kolem a přes ně nastříkejte krém, přiklopte vrchním dílem. Zopakujte se všemi větrníčky. Navrch ozdobte ještě tečkou krému, přidejte malinu a posypte pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Ruby čokoláda je přirozeně růžová, protože se vyrábí z rubínových, speciálně fermentovaných bobů. Chutná nakysle po lesním ovoci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...