Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Na 16–18 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4777 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 321 g
Tuky 325 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyznejte své city tím nejněžnějším způsobem. Francouzským větrníčkem z lehoučkého odpalovaného těsta s krémem z růžové čokolády, který je stejně sladký jako polibek z pravé lásky. 

Suroviny

Na sušenkovou vrstvu
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 50 g
pistácie 60 g
loupané, blanšírované
sůl 1 špetka
máslo 50 g
studené, na kostičky
Na odpalované těsto
mléko 230 ml
krupicový cukr 1 PL
máslo 100 g
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 4 ks
Na krém a dokončení
čokoláda 100 g
ruby čokoláda (viz Něco navíc)
smetana ke šlehání 250 g
40%
malinový sirup 2 PL
maliny 250 g
pistácie
blanšírované, nasekané, na posypání

Postup

1

NA KRÉM rozlámejte do misky čokoládu. V rendlíku zahřejte smetanu těsně pod bod varu a nalijte na čokoládu v misce. Nechte minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte v lednici vychladit, nejlépe přes noc.

2

NA SUŠENKOVOU VRSTVU nasypte do food procesoru mouku, cukr, pistácie a špetku soli a rozemelte najemno. Přidejte máslo a pár pulzy spojte dohromady. Vyklopte na pečicí papír, zformujte a pomocí druhého pečicího papíru či potravinářské fólie rozválejte na placku o síle 3mm. Vložte na plocho na 30 minut na do mrazáku.

3

NA ODPALOVANÉ TĚSTO dejte do rendlíku mléko, cukr, máslo, sůl a rozpusťte. Do vroucí směsi přidejte mouku a míchejte, až se na dně rendlíku utvoří film z mouky a těsto se bude oddělovat od stěn. Odstavte z ohně a přendejte do robotu s míchacím hákem. Nechte těsto na nízké otáčky míchat, aby trochu zchladlo. Pak přidejte po jednom vejce, každé nechte vždy dobře zapracovat. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníčky.

4

Z mrazáku vyndejte sušenkové těsto a pomocí kulatého vykrajovátka ihned vykrojte kolečka, velikostí odpovídající průměru větrníčků. Na každý větrníček položte kolečko těsta a velmi jemně přitlačte. Vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte 40 minut, dokud nebudou větrníčky hotové s popraskaným vrškem. Troubu během pečení neotvírejte. Hotové větrníčky nechte vychladnout.

5

Vychlazený a mírně ztuhlý krém vyndejte z lednice a elektrickým šlehačem našlehejte. Pak opatrně po částech vmíchejte sirup. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou. Větrníček rozřízněte, na spodní díl vložte 2–3 maliny a kolem a přes ně nastříkejte krém, přiklopte vrchním dílem. Zopakujte se všemi větrníčky. Navrch ozdobte ještě tečkou krému, přidejte malinu a posypte pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Ruby čokoláda je přirozeně růžová, protože se vyrábí z rubínových, speciálně fermentovaných bobů. Chutná nakysle po lesním ovoci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit