0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pistáciové větrníčky s růžovou čokoládou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené Na 16–18 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4777 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 321 g
Tuky 325 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyznejte své city tím nejněžnějším způsobem. Francouzským větrníčkem z lehoučkého odpalovaného těsta s krémem z růžové čokolády, který je stejně sladký jako polibek z pravé lásky. 

Suroviny

Na sušenkovou vrstvu
mouka pšeničná hladká 50 g
krupicový cukr 50 g
pistácie 60 g
loupané, blanšírované
sůl 1 špetka
máslo 50 g
studené, na kostičky
Na odpalované těsto
mléko 230 ml
krupicový cukr 1 PL
máslo 100 g
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 4 ks
Na krém a dokončení
čokoláda 100 g
ruby čokoláda (viz Něco navíc)
smetana ke šlehání 250 g
40%
malinový sirup 2 PL
maliny 250 g
pistácie
blanšírované, nasekané, na posypání

Postup

1

NA KRÉM rozlámejte do misky čokoládu. V rendlíku zahřejte smetanu těsně pod bod varu a nalijte na čokoládu v misce. Nechte minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte v lednici vychladit, nejlépe přes noc.

2

NA SUŠENKOVOU VRSTVU nasypte do food procesoru mouku, cukr, pistácie a špetku soli a rozemelte najemno. Přidejte máslo a pár pulzy spojte dohromady. Vyklopte na pečicí papír, zformujte a pomocí druhého pečicího papíru či potravinářské fólie rozválejte na placku o síle 3mm. Vložte na plocho na 30 minut na do mrazáku.

3

NA ODPALOVANÉ TĚSTO dejte do rendlíku mléko, cukr, máslo, sůl a rozpusťte. Do vroucí směsi přidejte mouku a míchejte, až se na dně rendlíku utvoří film z mouky a těsto se bude oddělovat od stěn. Odstavte z ohně a přendejte do robotu s míchacím hákem. Nechte těsto na nízké otáčky míchat, aby trochu zchladlo. Pak přidejte po jednom vejce, každé nechte vždy dobře zapracovat. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníčky.

4

Z mrazáku vyndejte sušenkové těsto a pomocí kulatého vykrajovátka ihned vykrojte kolečka, velikostí odpovídající průměru větrníčků. Na každý větrníček položte kolečko těsta a velmi jemně přitlačte. Vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte 40 minut, dokud nebudou větrníčky hotové s popraskaným vrškem. Troubu během pečení neotvírejte. Hotové větrníčky nechte vychladnout.

5

Vychlazený a mírně ztuhlý krém vyndejte z lednice a elektrickým šlehačem našlehejte. Pak opatrně po částech vmíchejte sirup. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou. Větrníček rozřízněte, na spodní díl vložte 2–3 maliny a kolem a přes ně nastříkejte krém, přiklopte vrchním dílem. Zopakujte se všemi větrníčky. Navrch ozdobte ještě tečkou krému, přidejte malinu a posypte pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Ruby čokoláda je přirozeně růžová, protože se vyrábí z rubínových, speciálně fermentovaných bobů. Chutná nakysle po lesním ovoci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč