0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 831 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 170 g
Tuky 2 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 650 g
pórek 1 ks
větší
pomerančová šťáva 300 ml
med 2 PL
tymián 2 PL
nasekaný, čerstvý
česnek 2
mák mletý
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
Náplň

Postup

1

Mrkve nakrájené na proužky, pórek povaříme 5 - 6 minut v osolené vodě.

2

Scedíme a přendáme do mělké nádoby.

3

Pomerančovou šťávu smícháme s medem, tymiánem a s utřeným česnekem. Šťávou přelijeme zeleninu, osolíme, opepříme.

4

Přikrytý pokrm zapečeme cca 30 minut ve středně vyhřáté troubě (cca 180 C). Nakonec posypeme mákem.

Foto ilustrační, zdroj: Rawpixel.com

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit