Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená jižní zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 1 - 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 610 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 32 g
Tuky 44 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Léto z jedné pánve! Pečená zelenina je rychlá a chutná, doprovodí maso či sýr z grilu. Navíc nevyžaduje žádné velké kulinářské zkušenosti!

Suroviny

malá
česnek 2 stroužky
rajče 200 g
krájená
kapary 2 ČL
olivový olej 3 PL
bylinky
provensálské
chilli sušené
sůl

Postup

1

Dvě malé cukety, červenou cibuli a papriku pokrájejte a v pekáčku smíchejte s 2 drcenými stroužky česneku, 200 g krájených rajčat, hrstí černých oliv, 2 lžičkami kaparů, 3 lžícemi olivového oleje a provensálskými bylinkami.

2

Přidejte chilli koření, sůl a pečte v troubě při 220 °C doměkka, občas zamíchejte.

3

Podávejte s bagetou, teplé i studené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...