Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s kuřecím masem a nivou

Zapečené brambory s kuřecím masem a nivou

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 106
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8537 kcal
Bílkoviny 509 g
Sacharidy 195 g
Tuky 632 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře z jednoho pekáčku či plechu jsou rychlé, nenáročné a navíc pekelně dobré. V tomto případě stačí oloupat a nakrájet brambory, rozložit do pekáčku, na ně položit naklepaný kuřecí řízek a vše posypat sýrem s modrou plísní, zalít smetanou a upéct. Niva se postará o výraznou chuť, smetana zase o krémovost. 

Suroviny

sůl
pepř
kari koření
koření
grilovací

Postup

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do pekáčku či na plech. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme.

2

Kuřecích prsa nakrájíme a plátky naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kari a grilovacím kořením. Připravené plátky kuřete poklademe na plátky brombor.

3

Vše zasypeme nivou a zalijeme šlehačkou. Necháme cca 50 minut zapéct v troubě předehřáté na 180 °C. V případě potřeby přiklopíme. 

Ilustrační foto: Pixabay.com

 
Autor: machetka

Doporučujeme recept s videem

Gratinované brambory

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...