Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Kdo by nemiloval těstoviny s mletým masem? Zkuste je jednou bez rajčatové omáčky, je to příjemná změna.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Těstoviny

Ingredience

    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 bulva fenyklu, na tenké plátky
    • 1 mrkev, na kostičky
    • 1 řapík řapíkatého celeru, na kostičky
    • 600 g mletého vepřového masa
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 6 lístků šalvěje, nasekaných + pár lístků na ozdobení
    • 120 ml bílého vína
    • 180 ml mléka
    • 200 ml kuřecího vývaru
    • velká hrst nasekaných lístků hladkolisté petrželky
    • 6 lžic smetany ke šlehání
    • 300 g baby špenátu
    • 300 g těstovin fussili
    • hrst strouhaného parmazánu + na posypání

Příprava jídla

1 Rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm společně se špetkou soli fenykl, mrkev a řapíkatý celer. Jakmile zelenina začne měknout, přidejte maso, česnek a šalvěj a opékejte, dokud maso nezhnědne, hrudky rozbíjejte vařečkou.

2 Přilijte víno a nechte je vyvařit, pak přidejte mléko a kuřecí vývar, osolte a opepřete. Vařte odkryté 30 minut, až se tekutina zredukuje a omáčka trochu zhoustne. Vmíchejte petrželku a smetanu. Nakonec přidejte špenát a nechte jej zavadnout.

3 Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte. Pak je vmíchejte s pořádnou hrstí strouhaného parmazánu do masové omáčky. Rozdělte do zapékacích mističek, každou porci posypte parmazánem a ozdobte šalvějí. Vložte do trouby rozpálené na 180°C a zapékejte 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní nudlová polévka

Houbový gyros

Miska s uzeným lososem

Lepkavá BBQ křídla

Přidat komentář