
Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem
Kdo by nemiloval těstoviny s mletým masem? Zkuste je jednou bez rajčatové omáčky, je to příjemná změna.
Ingredience
- 1–2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 bulva fenyklu, na tenké plátky
- 1 mrkev, na kostičky
- 1 řapík řapíkatého celeru, na kostičky
- 600 g mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 6 lístků šalvěje, nasekaných + pár lístků na ozdobení
- 120 ml bílého vína
- 180 ml mléka
- 200 ml kuřecího vývaru
- velká hrst nasekaných lístků hladkolisté petrželky
- 6 lžic smetany ke šlehání
- 300 g baby špenátu
- 300 g těstovin fussili
- hrst strouhaného parmazánu + na posypání
Příprava jídla
1 Rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm společně se špetkou soli fenykl, mrkev a řapíkatý celer. Jakmile zelenina začne měknout, přidejte maso, česnek a šalvěj a opékejte, dokud maso nezhnědne, hrudky rozbíjejte vařečkou.
2 Přilijte víno a nechte je vyvařit, pak přidejte mléko a kuřecí vývar, osolte a opepřete. Vařte odkryté 30 minut, až se tekutina zredukuje a omáčka trochu zhoustne. Vmíchejte petrželku a smetanu. Nakonec přidejte špenát a nechte jej zavadnout.
3 Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte. Pak je vmíchejte s pořádnou hrstí strouhaného parmazánu do masové omáčky. Rozdělte do zapékacích mističek, každou porci posypte parmazánem a ozdobte šalvějí. Vložte do trouby rozpálené na 180°C a zapékejte 20 minut.
Přidat komentář