Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,1 (7x)
16. 1. 2023
Zapékané brambory se salátem z červené řepy
Apetit
Zapékané brambory se salátem z červené řepy
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,1 (7x)

Zapékané brambory mají zvláštní kouzlo, kterým k sobě vždy všechny přitáhnout. Že by to bylo zlatavou sýrovou kůrčičkou, štědrou zálivkou vajec se smetanou nebo snad vůní uzeného? Možná to bude kombinace všech tří možností. Skvělým doplňkem k tomuto jednoduchému jídlu bude svěží barevný salát z červené řepy, mrkve a petrželky.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na salát

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 881.75 kcal
  • Bílkoviny 40.5 g
  • Sacharidy 73.75 g
  • Tuky 45.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/2

K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Bryndáček

Tak trochu jiné grilování: Jak připravit bryndáček nebo veverku, proč dát šanci syrečkům a jak chutná snídaně na grilu?

Grilovací sezona je v plném proudu a před vámi už se schovává i jogurt, protože tuší, že by mohl za chvíli přijít jeho čas a bude nekompromisně hozen na gril? Chápeme, taky máme pocit, že grilování je téměř univerzální metoda přípravy a neexistuje surovina či příležitost, kdy by se nehodilo. Ale než se pustíte do rýže a okurek, máme pro vás jiné neobvyklé kousky. Zkuste netradiční steakové partie, syrečky nebo ugrilujte sladkou snídani.