Zapékané brambory mají zvláštní kouzlo, kterým k sobě vždy všechny přitáhnout. Že by to bylo zlatavou sýrovou kůrčičkou, štědrou zálivkou vajec se smetanou nebo snad vůní uzeného? Možná to bude kombinace všech tří možností. Skvělým doplňkem k tomuto jednoduchému jídlu bude svěží barevný salát z červené řepy, mrkve a petrželky.
Suroviny
Pro 4 osoby
Suroviny
Pro 4 osoby
Na salát
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 881.75 kcal
- Bílkoviny 40.5 g
- Sacharidy 73.75 g
- Tuky 45.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.