Zapékané cuketové květy

Zapékané cuketové květy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 3 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketové květy jsou krásné a chutné! Přesvědčte se!

Suroviny

krevety 200 g
loupané a předvařené
kopr 2 PL
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 1 PL
citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 2 ČL
bílek 2 ks
cuketové květy 12 ks
malé cuketky i s květy (viz fotka)
olivový olej panenský 1 PL

1 Předehřejte troubu na 200 °C. V kuchyňském robotu rozmixujte krevety, kopr, sůl, pepř, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka zapracujte do krevetové směsi.

2 Opatrně odstraňte okvětní tyčinky z cuketových květů. Do každého květu dejte asi 2 lžíce krevetové směsi, jemně upěchujte a zakroucením uzavřete. Rozložte cukety do zapékací nádoby a mírně pokapejte olivovým olejem a znovu osolte a opepřete. Zapékejte asi 15 minut, až květy nabudou, náplň bude upečená a cukety změknou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit