0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané cuketové květy s krevetami

Zapékané cuketové květy s krevetami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 3 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketové květy jsou krásné a chutné! Přesvědčte se!

Suroviny

krevety 200 g
loupané a předvařené
kopr 2 PL
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 1 PL
citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 2 ČL
bílek 2 ks
cuketové květy 12 ks
malé cuketky i s květy (viz fotka)
olivový olej panenský 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. V kuchyňském robotu rozmixujte krevety, kopr, sůl, pepř, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka zapracujte do krevetové směsi.

2

Opatrně odstraňte okvětní tyčinky z cuketových květů. Do každého květu dejte asi 2 lžíce krevetové směsi, jemně upěchujte a zakroucením uzavřete.

3

Rozložte cukety do zapékací nádoby a mírně pokapejte olivovým olejem a znovu osolte a opepřete.

4

Zapékejte asi 15 minut, až květy nabudou, náplň bude upečená a cukety změknou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč