Zapékané cuketové květy

Zapékané cuketové květy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 3 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Cuketové květy jsou krásné a chutné! Přesvědčte se!

Suroviny

krevety 200 g
loupané a předvařené
kopr 2 PL
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 1 PL
citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 2 ČL
bílek 2 ks
cuketové květy 12 ks
malé cuketky i s květy (viz fotka)
olivový olej panenský 1 PL

1 Předehřejte troubu na 200 °C. V kuchyňském robotu rozmixujte krevety, kopr, sůl, pepř, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka zapracujte do krevetové směsi.

2 Opatrně odstraňte okvětní tyčinky z cuketových květů. Do každého květu dejte asi 2 lžíce krevetové směsi, jemně upěchujte a zakroucením uzavřete. Rozložte cukety do zapékací nádoby a mírně pokapejte olivovým olejem a znovu osolte a opepřete. Zapékejte asi 15 minut, až květy nabudou, náplň bude upečená a cukety změknou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit