Přípravu této rychlé svačinky zvládne hravě i začátečník. Vegetariáni jen vynechají šunku. Spokojeni budou všichni, to vám můžeme zaručit!
Suroviny
Postup
Brambory nakrájejte co nejúhledněji.
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
V hrnci do vařící vody vsypte pórek a tři minuty povařte; pak slijte přes cedník a propláchněte studenou vodou.
Ve velké míse promíchejte brambory, pórek, křenovou omáčku, zakysanou smetanu, šunku, tymián, opepřete a osolte.
Rozválejte těsto
Těsto rozválené do tvaru obdélníka položte na plech.
Po delší straně ponechte centimetrový okraj a po délce naneste náplň tak, aby dosahovala do poloviny plátu.
Vnitřní okraje těsta potřete mlékem, volnou polovinu přeložte přes náplň a při krajích dobře přitiskněte – nejlépe plochou stranou vidličky.
Na povrchu utvořte několik asi šesticentimetrových zářezů.
Upečte závin
Zbylým mlékem potřete povrch těsta a závin pečte asi půl hodiny (dozlatova).
Nechte ho několik minut odpočinout, pak závin nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlá večeře ze zbytků: 13 receptů na slané záviny(13 receptů )
Komentáře