0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3103 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 303 g
Tuky 181 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přípravu této rychlé svačinky zvládne hravě i začátečník. Vegetariáni jen vynechají šunku. Spokojeni budou všichni, to vám můžeme zaručit!

Suroviny

brambory 540 g
vařené nebo pečené
pórek 1 ks
velký, najemno
křenová pasta 3 PL
zakysaná smetana 7 PL
šunka 130 g
na drobné kousky - lze nahradit uzeným masem
sůl
pepř
listové těsto 500 g
mléko 1 PL
na potření těsta

Postup

1

Brambory nakrájejte co nejúhledněji.

2

Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

3

V hrnci do vařící vody vsyp­te pórek a tři minuty povařte; pak slijte přes cedník a propláchněte studenou vodou.

4

Ve velké míse promíchejte brambory, pórek, křenovou omáčku, zakysanou smetanu, šunku, tymián, opepřete a osolte.

5

Rozválejte těsto
Těsto rozválené do tvaru obdélníka položte na plech.

6

Po delší straně ponechte centimetrový okraj a po délce naneste náplň tak, aby dosahovala do poloviny plátu.

7

Vnitřní okraje těsta potřete mlékem, volnou polovinu přeložte přes náplň a při krajích dobře přitiskněte – nejlépe plochou stranou vidličky.

8

Na povrchu utvořte několik asi šesticentimetrových zářezů.

9

Upečte závin
Zbylým mlékem potřete povrch těsta a závin pečte asi půl hodiny (dozlatova).

Nechte ho několik minut odpočinout, pak závin nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit