Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3103 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 303 g
Tuky 181 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přípravu této rychlé svačinky zvládne hravě i začátečník. Vegetariáni jen vynechají šunku. Spokojeni budou všichni, to vám můžeme zaručit!

Suroviny

vařené nebo pečené
pórek 1 ks
velký, najemno
šunka 130 g
na drobné kousky - lze nahradit uzeným masem
sůl
pepř
na potření těsta

Postup

1

Brambory nakrájejte co nejúhledněji.

2

Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

3

V hrnci do vařící vody vsyp­te pórek a tři minuty povařte; pak slijte přes cedník a propláchněte studenou vodou.

4

Ve velké míse promíchejte brambory, pórek, křenovou omáčku, zakysanou smetanu, šunku, tymián, opepřete a osolte.

5

Rozválejte těsto
Těsto rozválené do tvaru obdélníka položte na plech.

6

Po delší straně ponechte centimetrový okraj a po délce naneste náplň tak, aby dosahovala do poloviny plátu.

7

Vnitřní okraje těsta potřete mlékem, volnou polovinu přeložte přes náplň a při krajích dobře přitiskněte – nejlépe plochou stranou vidličky.

8

Na povrchu utvořte několik asi šesticentimetrových zářezů.

9

Upečte závin
Zbylým mlékem potřete povrch těsta a závin pečte asi půl hodiny (dozlatova).

Nechte ho několik minut odpočinout, pak závin nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe se zeleninovým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

31.08.2007 08:51
Recept se nachází v č.1/05, str.10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...