0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žloutkové ravioly s italským salámem ’nduja

Žloutkové ravioly s italským salámem ’nduja
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Žloutkové ravioly s italským salámem ’nduja

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3739 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 124 g
Tuky 279 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žloutky uprostřed raviol musí během vaření zůstat tekuté, tak se pak po rozříznutí spojí s ricottovou náplní a ’ndujou do fantastické omáčky.

Suroviny

italský roztíratelný salám 'nduja (nebo jiný pikantní salám)
olivový olej 2 PL
šalvěj 6 lístků
k podávání (nemusí být)
Na těsto
mouka pšeničná hladká 150 g
+ extra na podsypání
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
bílky uschovejte
Na náplň
ricotta 150 g
najemno nastrouhaný + k podávání
česnek 1 stroužek
drcený
muškátový oříšek 1 špetka
citron ½ ks
kůra najemno nastrouhaná + 1 lžička šťávy
sůl
žloutek 4 ks

Postup

1

Na těsto na ravioly vsypte do mísy mouku, přidejte sůl, vejce, žloutky a postupně zpracujte. Pokud je těsto sušší, přidejte trochu bílků. Těsto hněťte alespoň 10 minut, mělo by být krásně pružné a hladké. Zabalte jej do potravinové fólie a dejte chladit.

2

V misce promíchejte všechny suroviny na náplň kromě žloutků. Osolte a směsí naplňte cukrářský sáček s hladkou kulatou špičkou o průměru 1 cm. Těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte, nejlépe na strojku na těstoviny. Postupujte od nejširšího nastavení
a na každý stupeň jej protáhněte 2x. Těsto vyválejte na druhý nejtenčí stupeň.

3

Pracovní plochu lehce pomoučněte a položte na ni oba pláty těsta. Na jeden plát nastříkejte náplní 4 kruhy o průměru 5 cm v rozestupech zhruba 8 cm. Na každý pak udělejte ještě jeden kruh – kruhy z náplně by tak měly být vysoké zhruba 2 cm. Do každého dejte žloutek. Kraje okolo náplně přejeďte prstem nebo štětečkem namočeným ve vodě. Druhý plát těsta opatrně zdvihněte a položte na plát s náplní, opatrně přitiskněte a snažte se, ať uvnitř není žádná vzduchová bublina. Kraje přitiskněte a vykrájejte kulaté ravioly (měly by mít průměr 10 cm).

4

Salám ’nduja a olivový olej dejte do studené pánve a zvolna zahřívejte, aby ’nduja pustila tuk, přitom ji rozbíjejte vařečkou. Přidejte šalvěj a ještě minutu opékejte.

5

Ravioly dejte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty a poté opatrně vyjměte děrovanou naběračkou.

6

Ravioly podávejte s ’ndujou, olejem, křupavou šalvějí a parmazánem, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč