Žloutky uprostřed raviol musí během vaření zůstat tekuté, tak se pak po rozříznutí spojí s ricottovou náplní a ’ndujou do fantastické omáčky.
Suroviny
Postup
Na těsto na ravioly vsypte do mísy mouku, přidejte sůl, vejce, žloutky a postupně zpracujte. Pokud je těsto sušší, přidejte trochu bílků. Těsto hněťte alespoň 10 minut, mělo by být krásně pružné a hladké. Zabalte jej do potravinové fólie a dejte chladit.
V misce promíchejte všechny suroviny na náplň kromě žloutků. Osolte a směsí naplňte cukrářský sáček s hladkou kulatou špičkou o průměru 1 cm. Těsto rozdělte na poloviny a každou vyválejte, nejlépe na strojku na těstoviny. Postupujte od nejširšího nastavení
a na každý stupeň jej protáhněte 2x. Těsto vyválejte na druhý nejtenčí stupeň.
Pracovní plochu lehce pomoučněte a položte na ni oba pláty těsta. Na jeden plát nastříkejte náplní 4 kruhy o průměru 5 cm v rozestupech zhruba 8 cm. Na každý pak udělejte ještě jeden kruh – kruhy z náplně by tak měly být vysoké zhruba 2 cm. Do každého dejte žloutek. Kraje okolo náplně přejeďte prstem nebo štětečkem namočeným ve vodě. Druhý plát těsta opatrně zdvihněte a položte na plát s náplní, opatrně přitiskněte a snažte se, ať uvnitř není žádná vzduchová bublina. Kraje přitiskněte a vykrájejte kulaté ravioly (měly by mít průměr 10 cm).
Salám ’nduja a olivový olej dejte do studené pánve a zvolna zahřívejte, aby ’nduja pustila tuk, přitom ji rozbíjejte vařečkou. Přidejte šalvěj a ještě minutu opékejte.
Ravioly dejte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty a poté opatrně vyjměte děrovanou naběračkou.
Ravioly podávejte s ’ndujou, olejem, křupavou šalvějí a parmazánem, chcete-li.