Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené fazolky s česnekem a mátou

Máta dodá kombinaci česneku a fazolek neobvyklý svěží tón. Čerstvé zelené fazolky, které jsou základem salátu, mají poměrně krátkou sezonu a mimo ni není jejich cena nejnižší.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Zelenina

Ingredience

    • 600 g čerstvých zelených fazolek (odstraňte špičky a tuhá vlákna)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 baculaté stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • lžíci balzamikového octa
    • 3 lžíce nasekané čerstvé máty
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí studenou vodou – tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a tu přetáhněte fólií.

2. Na lžíci oleje dozlatova osmahněte česnek; může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte.

3. Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte.

Tip Apetitu:
Olivový olej dovážený ze Španělska speciálně pro OD Tesco (500 ml vás vyjde na 98 Kč) má jemnou, mírně sladkou chuť, která se ideálně hodí do salátových zálivek. Jeho aroma vynikne i při smažení, při němž se spojí s vůní česneku – a zcela určitě ve vás vyvolá vzpomínky na dovolenou u moře.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/04, str.50

Přidat komentář