Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený dezert tiramisu s malinami

Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo desítek více či méně vydařených obměn. Máme důvodné podezření, že toto je jedna z nejúspěšnějších!

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: alespoň 4 hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 60 ml mandlového likéru
    • 150 g mascarpone
    • 90 g krupicového cukru
    • 2 vejce, žloutky a bílky odděleně (vejce jsou používána zasyrova, proto si musíte být zcela jisti jejich nezávadností!)
    • 200 g strouhané bílé čokolády
    • 20 cukrářských piškotů
    • 300 g malin, i mražených hrst pražených mandlových lupínků

Příprava jídla

1.  Cukr a žloutky spolu utřete a pak lehce promíchejte s mascarpone.

2. Bílky ušlehejte do polotuha a vetřete je k mascarpone spolu s polovinou čokolády.

3. Piškoty namáčejte v likéru. Polovinou piškotů pak vyložte formu o rozměrech 20 x 26 cm.

4. Potřete polovinou mascarpone, posypte polovinou malin, poklaďte zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.

Zapojte tvořivost
Pokud nemáte maliny, použijte jakékoli, i zmražené drobné ovoce – jahody, borůvky, rybíz...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémové rizoto

Pečená jablka s mascarpone

Kuřecí prsa opékaná na pánvi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Toto je neodolatelna forma dezertu, ktera musi chutnat snad skoro kazdemu. Doporucuju! Maliny jeste mozno pokapat Salkem. Mozno v kombinaci s boruvkama, ci ostruzinama
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.81
Obrazek uzivatele
Výborný recept, ale bílá čokoláda mi v chuti vůbec nesedí a celkový dojem kazí. Jinak skvělý!!

Přidat komentář