Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté knedlíky

Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé…

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Kynutí: 45-60 minut
PT12M
Vaření 0:12
Česká

Ingredience

    • ½ balíčku droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 400 g polohrubé mouky + 2 hrsti hrubé + trocha na posypání
    • špetka soli
    • 1–2 vejce
    • 150–200 ml mléka naředěného napůl s vodou

Příprava jídla

1.  Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody s cukrem. Kvásek pak vlijte k mouce se solí, přidejte vejce a dvě třetiny mléka. Zadělejte tuhé těsto (podle potřeby přilévejte mléko), posypte ho moukou a nechte půl hodiny kynout.

2.  Těsto promíchejte a znovu ho dejte kynout; musí zdvojnásobit objem. Pak tvarujte knedlíky zhruba o velikosti tenisáku. Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařáček a přikryjte ho jemným plátýnkem. Na něj naskládejte knedlíky a 10 až 12 minut vařte. Hned po uvaření je přepulte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vdolky s hruškovými povidly

Bramboračka

Hovězí na houbách

Koláč s drobným ovocem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělám podobné a ještě do nich dávám 2 na kostičky pokrájené rohlíky a trochu bylinek. Zpracovávám je elektrickým hnětačem a jsou fakt super.
Obrazek uzivatele
Paní "štěpánka" je hlupaňa a dokazuje fakt, jakým způsobrm ty tzv.kuchařky zdeformují kvalitní recepty. Cyril
Obrazek uzivatele
Nesouhlasím s názorem, že je štěpánka hlupaňa, má svůj osobitý způsob vaření, který nikomu ho nevnucuje, chce se o něj jen podělit. Její recept není o nic nekvalitnější, a takoví lidé, jako jste vy by byli zřejmě nejraději, aby nikdo nevyčníval z řady, že? Ať žije uniformita!!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.44
Obrazek uzivatele
Takové knedlíky dělala moje maminka. Po její smrti jsem je nikde v jejích receptech nenašla, dělala je z hlavy. Teď jsem je, díky Vám, zase nalezla a vždy, když je dělám, si na maminku vzpomenu. Měla by radost.
Obrazek uzivatele
Právě jsem je dovařila a jsou výborné, mockrát děkuji autorce za recept a Tobe milý Cyrile vzkazuju, že Ty sám jsi hlupaň- nebo jak jsi to nazval. Je jenom na každé kuchařce nebo kuchaři, jak si v kuchyni pomůže, hlavně že pak chutná!
Obrazek uzivatele
Přidávám se k chvále tohoto receptu. Vařila jsem houskové knedlíky poprvé v životě a fakt se povedly! A hlavně je ten recept tak snadný. Ovšem těsně po vykynutí mi došlo, že nemám pařáček a tak jsem vařila cca 12 minut ve vodě. I tak byly přesně takové, jako mají houskové knedlíky být. Díky za recept, jiné už vařit nebudu!!!
Obrazek uzivatele
ja do knedliku jeste pridavam hrst burizonu jsou vice naychane, mirka
Obrazek uzivatele
Cyrile.jsi dement!

Přidat komentář