Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí proužky s chilli a bazalkou

Maso opečte zprudka – a samostatně. Je to spolehlivý trik; kdybyste ho smažili s ostatními přísadami, začal by se dusit a ztratil by křehkost.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 500 g hovězího masa  na plátky (svíčkové nebo roštěnky)
    • 1 cibule, oloupaná a nakrájená na jemné plátky
    • 3 papriky, pokrájené na proužky
    • 1 nasekaný stonek citronové trávy
    • 1–2 čerstvé chilli papričky, zbavené
    • semínek a pokrájené nadrobno
    • kousek čerstvého zázvoru velikosti
    • ořechu, oloupaný a jemně nasekaný
    • 5 lžic ústřicové omáčky
    • hrst listů čerstvé bazalky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Do masa vmasírujte lžíci oleje, osolte opepřete. Rozpalte těžkou grilovací pánev a zprudka na ní opečte maso. Měly by stačit dvě až čtyři minuty po každé straně; záleží na tom, jak chcete mít hovězí propečené. Uchovejte v teple (třeba pod alobalem), aby se stejnoměrně rozložila šťáva, a pak steaky nakrájejte přes vlákno na úzké proužky.

2.  V pánvi či woku rozehřejte zbylý olej, vhoďte do něj cibuli, a když se trochu osmaží, přidejte papriku, citronovou trávu, chilli papričky i zázvor. Chvilku opékejte, aby papriky změkly. Pak přilijte ústřicovou omáčku s trochou vody – získáte tak hustou šťávu.

3.  Zeleninu s omáčkou promíchejte s masem a bazalkou a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.56

Přidat komentář