Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny po sicilsku

Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Vaření 0:08
Italská

Ingredience

    • 300 g špaget, nejlépe celozrnných
    • 80 g spařených loupaných mandlí,
    • nahrubo nasekaných
    • 150 g strouhaného sýra Gran Moravia (nebo sýra caciocavallo, pecorino či kaškaval)
    • 1 velká hrst bazalkových lístků,
    • nahrubo nasekaných
    • 50 ml extra panenského olivového oleje
    • 4 malá, nejlépe třešňová rajčátka,
    • zbavená semínek a nasekaná
    • sůl na dochucení těstovin

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs – pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.

Něco pro sýroznalce
Kvalita extra tvrdého sýra Gran Moravia (typu parmazán) tkví ve ­výrobním postupu, na který dohlížejí italští mistři sýraři. Sýr zraje 10 až 14 měsíců, což se na kvalitě také výrazně projeví. Praktické 60g balení strouhaného sýra stojí okolo 24 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.80

Přidat komentář