Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Salát Řecká

Ingredience

    • 1 kg dužiny zralého vodního melounu
    • po svazečku čerstvé máty, koriandru
    • a hladkolisté petrželky; pouze listy
    • 250 g pevného sýra (halumi nahradí
    • například neuzená parenica nebo ­jadel), nakrájeného na plátky
    • šťáva a kůra z 1 citronu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Meloun zbavte peciček a nakrájejte na trojúhelníčky. Pak ho dejte do mísy a posypte lístky bylinek.

2.  Silnostěnnou pánev, nejlépe grilovací, rozehřejte a opečte na ní plátky sýra, zhruba třicet vteřin po každé straně. Sýr tím výrazně získá na chuti a také bude mít zajímavější konzistenci. Nechte plátky sýra trochu vychladnout a přidejte je k melounu.

3.  Citronovou šťávu i kůru prošlehejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem; se solí opatrně, pokud jste místo halumi zvolili sýr jadel – bývá hodně slaný.

4.  Přelijte salát zálivkou, opatrně promíchejte a ihned podávejte, nejlépe s plátky pečiva opečenými nasucho (využijte pánev, ve které jste opékali sýr).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.39

Přidat komentář