Fenyklový salát s řeřichou a piniovými oříšky

Fenyklový salát s řeřichou a piniovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 429 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 41 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční salát plný chutí

Suroviny

pomerančová šťáva
z 1 malého pomeranče
olivový olej 3 PL
fenykl 1 ks
velká bulva, rozpůlená, na tenká kolečka
řeřicha hrst
50 g
piniová semínka opražená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Ve velké míse promíchejte vidličkou pomerančovou šťávu s olejem. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte fenykl a důkladně zamíchejte. Jestli máte čas, nechte deset minut stát.

2 Těsně před podáváním posypte řeřichou i piniovými oříšky a znovu důkladně promíchejte.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit